Commander One: Finder-alternatief voor power-users

Rutger Otto
19 augustus 2015, 14:15
2 min leestijd
Commander One: Finder-alternatief voor power-users

Voor iedereen die Finder veel gebruikt en het omslachtig vindt werken is er een oplossing: Commander One. Dit is een alternatief voor Finder voor power-users.

Lees verder na de advertentie.

Twee panelen en veel opties

Als je ooit een bestand naar een andere map hebt willen verslepen in de Finder, heb je vast wel eens gemerkt dat dat niet zo gemakkelijk gaat als je misschien zou willen. Dankzij Commander One wordt dat probleem opgelost door een alternatief voor de Finder aan te bieden, waarbij standaard twee schermen naast elkaar getoond worden. Op die manier kun je in het linkse deel van je venster naar het bestand navigeren dat je wil verplaatsen, om in het rechter alvast de nieuwe doelmap te openen. Vervolgens sleep je het bestand gemakkelijk van links naar rechts.

De inhoud van mappen kun je op drie manieren weergeven: als lijst met details, met minder informatie of met grotere iconen. Dat kan voor de linkerkant anders dan rechts of andersom. Zowel links als rechts kun je (oneindig veel) tabbladen maken waarin je mappen zet die je vaak opent. Zo navigeer je snel naar de locatie die je moet hebben.

Verder is Commander One een prima bestand-manager. Het Finder-alternatief ondersteunt bijvoorbeeld zip-bestanden en je kunt zelf shortcuts instellen op je toetsenbord voor bepaalde acties. Handig is ook de ingebouwde preview-modus, waarmee je alvast een voorproefje van bestanden kan bekijken voordat je ze opent.

commander one

Commander One Pro

Commander One is een gratis app voor de Mac, maar er is ook een Pro-versie. Daarmee krijg je onder meer toegang tot verschillende thema’s waarmee je het programma anders vormgeeft. Daarnaast ontgrendel je met Pro ook Dropbox-integratie en kun je gebruikmaken van apparaten die je extern als opslag gebruikt. Voor de Pro-versie betaal je eenmalig 29,95, maar de meeste gebruikers zullen aan de gratis variant genoeg hebben.

Download Commander One gratis via deze website

Lees meer over de Mac

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu