Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

4 zaken die je moet weten over Command & Conquer: Rivals

Erwin Vogelaar
5 december 2018, 16:52
3 min leestijd
4 zaken die je moet weten over Command & Conquer: Rivals
Command & Conquer™: Rivals PVP

Command & Conquer™: Rivals PVP

Gratis

Reviewscore

8,5

Command & Conquer Rivals staat nu in de App Store. In deze game strijd je tegen andere spelers in het bekende C&C-universum. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Command & Conquer Rivals nu te downloaden

Toen Electronic Arts eerder dit jaar Command & Conquer: Rivals aankondigde, waren de reacties niet best. Gamers zitten namelijk al tijden te wachten op een nieuw deel in de serie, en niet een smartphonegame. Ook toen de makers zeiden gewoonweg een toffe strategiegame voor smartphones te willen maken en fans het een kans moeten geven, bleef men sceptisch.

Nu is Rivals te downloaden in de App Store. We zijn aan de slag gegaan en kunnen een antwoord geven op de vraag of je deze game inderdaad een kans moet geven.

Speelt Rivals zoals het oude Command & Conquer?

Rivals is absoluut niet de game die je mogelijk gewend bent van Command & Conquer, maar heeft wel een hoop bekende elementen. Zo plaats je gebouwen in je basis om specifieke units te kunnen maken, verzamel je tiberium als grondstof en stuur je manschappen eropuit om de basis van de tegenstander te vernietigen.

De schaal is in Rivals is echter een stuk kleiner dan in de oude Command & Conquer-games. Alles draait om twee kleine basissen, een raketsilo in het midden en je manschappen. Toch is de game veel meer dan Clash Royale met een Command & Conquer-skin.

Wat gebeurt er in de potjes?

Rond de raketsilo zijn drie duidelijk gemarkeerde zones zichtbaar. Het doel is om binnen deze zones de overhand te krijgen. Heb jij meer manschappen binnen de zones staan zodra de timer van de raket is afgelopen, dan schiet de raket richting de basis van de tegenstander. Doe dat een paar keer en je hebt gewonnen.

Het bezet houden van deze zones valt niet mee. Beide partijen sturen namelijk verschillende manschappen het veld in en je moet net de juiste units hebben om daar tegen te vechten. Zo kun je met een buggy goed tegen soldaten opboksen, maar heb je er niets aan tegen een tank.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Clash Royale bewegen de units niet vanzelf. Jij stuurt ze het veld op en wijst waar ze moeten staan, of tegen wie ze moeten vechten. Dat doe je per groepje units, zodat je niet hoeft te priegelen.

Het resultaat zijn korte, maar intense potjes waarbij je constant de tegenstander te slim af probeert te zijn. Omdat je vrijwel direct units kunt kopen, zijn de potjes meteen leuk om te spelen.

Hoe zit het met in-app aankopen?

De game doet uiteraard zijn best om je geld uit te laten geven. Win je potjes, dan verdien je verschillende valuta voor het verbeteren van je leger. Ook verdien je nieuwe units via kaarten. Betaal je, dan gaat dat allemaal wat sneller.

Betalen is echter niet nodig. Zo kun je bijvoorbeeld de dagelijkse uitdagingen doen om extra spullen te verdienen. Of dat op de lange termijn genoeg is, is nog maar de vraag. Electronic Arts heeft op dat gebied een slechte reputatie.

Moet ik Command & Conquer: Rivals een kans geven?

Command & Conquer: Rivals is niet zomaar een poging om via een bekend merk wat extra geld binnen te harken. Dit is een slim gemaakte game die echt leuk is om te spelen. Zolang je niet het oude Command & Conquer verwacht, maar wel zin hebt in een toffe nieuwe smartphonegame, dan ben je bij Rivals aan het goede adres. Download de game gratis in de App Store via onderstaande knop.

Command & Conquer™: Rivals PVP

Electronic Arts

Gratis via App Store

Naast Command & Conquer: Rivals staan er nog meer waanzinnige nieuwe games in de App Store. Wij zetten de vijf beste iOS-games van november op een rijtje.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu