Command Center voegt het iOS-Bedieningspaneel toe aan je Mac

27 juni 2016, 11:44
2 min leestijd
Command Center voegt het iOS-Bedieningspaneel toe aan je Mac

Je iPhone en iPad hebben een handig bedieningspaneel dat altijd binnen handbereik is. Met Command Center voeg je dit snelmenu ook toe aan je MacBook en iMac.

Lees verder na de advertentie.

Command Center geeft je Mac een snelmenu

Het Bedieningspaneel van iOS is een handig snelmenu waarin je onder meer je muziek bedient, met een druk op de knop Bluetooth uit- en aanzet en je met een slider de helderheid van je scherm regelt. Al deze functies zitten ook in Command Center ingebouwd, een interessante nieuwe app voor je Mac.

Command Center

Het Command Center verschijnt aan de linkerkant van je scherm, en bevat zo’n beetje alle functies die het iOS-bedieningspaneel ook zo handig maken. Je activeert dit extra menu door met de cursor langs de linkerkant van je scherm te gaan.

Naast het regelen van WiFi, Bluetooth en de Niet Storen-modus, kun je met de Mac-app ook al je iconen op je bureaublad snel verbergen of een F.lux-achtige functie activeren die je scherm in de avonduren een warme oranje gloed geeft. Ook bevat de app een uitgebreide monitor die de systeemprestaties van je Mac op een overzichtelijke manier in kaart brengt met kleurrijke grafieken en statistieken. Ook kun je hier de capaciteit en gezondheid van je batterij bekijken.

Relatief hoge prijs

Command Center is een leuk extraatje voor gebruikers die hun Mac graag wat sneller willen bedienen, al is het prijskaartje van 10 dollar wel wat aan de hoge kant. Wel kun je het programma zeven dagen vrijblijvend gratis uitproberen om te zien of het aan je verwachtingen voldoet. Deze kun je downloaden op de website van de app.

Het Bedieningspaneel op je iPhone en iPad krijgt dit jaar een grote update met iOS 10. Door 3D Touch-ondersteuning kun je onder meer de intensiteit van de zaklamp instellen, en een tweede onderdeel van het Bedieningspaneel is speciaal bedoeld om op ieder moment je muziek of podcast te bedienen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu