Color Binoculars helpt kleurenblinden met kleur zien

Rick van der Veer
14 november 2016, 16:28
1 min leestijd
Color Binoculars helpt kleurenblinden met kleur zien

Color Binoculars kan je helpen met het zien van bepaalde kleuren als je kleurenblind bent. Hiervoor gebruikt de app de camera van je iPhone om bepaalde tinten sterker te maken.

Lees verder na de advertentie.

Color Binoculars

Met Color Binoculars kan je iPhone je een handje helpen als je moeite hebt met het zien van bepaalde kleuren. De app kan namelijk bepaalde tinten verzwakken of versterken, waardoor je de verschillen tussen kleuren beter ziet. Dit doe je door eerst een foto te maken met de camera van je iPhone, waarna de app de kleuren aan kan passen om te zorgen dat ze voor jou beter zichtbaar zijn.

De app is van tevoren ingesteld voor de drie meest voorkomende kleurenblindheid. Je kunt kiezen tussen rood-groen, groen-rood en blauw-geel. De app vervangt in alle gevallen problematische kleurcombinaties met andere kleuren die makkelijker van elkaar te onderscheiden zijn.

Color Binoculars is onderdeel van Microsofts Garage-project, waarmee Microsoft-medewerkers hun eigen apps kunnen publiceren. Er zijn een aantal andere apps uit dit programma voortgekomen die behoorlijk succesvol waren. Een goed voorbeeld hiervan is de Arrow Launcher voor Android, een homescreenvervanger die in eerste instantie als experiment in het Garage-project begon.

Color Binoculars downloaden

Color Binoculars is nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, maar de verwachting is dat de app binnenkort ook in ons land te downloaden is. Je hebt minimaal iOS 9.0 of nieuwer nodig en de app neemt ongeveer 15MB van je opslagruimte in zodra dat het geval is.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu