Colob traint je hersenen op een nieuwe manier

Redactie
22 mei 2010, 20:11
1 min leestijd
Colob traint je hersenen op een nieuwe manier

Braintrainers zijn de laatste tijd erg populair. Dit komt mede door de Nintendo DS, want op deze console sloeg het spel ‘dr. kawashima’s brain training’ enorm aan. Het nadeel van de meeste braintrainers is dat je vaak sommetjes moet maken, want niet iedereen zit hier altijd op te wachten. Colob, voor de iPhone, is ook een braintrainer. Deze applicatie belicht een ander gedeelte van het braintrainen.

Kleuren onthouden

Colob is een klein spelletje waarmee je je hersenen kan ‘trainen’. Bij het begin van het spel krijg je een veld met gekleurde vlakjes te zien. Na 10 seconden draaien alle vlakjes om, en zie je rechtsboven een kleur verschijnen. Op het veld moet je vervolgens op een vakje klikken waarvan je denk dat de kleur overeenkomt met de kleur van het vakje rechtsboven. Het is dus erg belangrijk dat je de eerste 10 seconden erg goed oplet waar de kleuren zich bevinden.

Applicatie van Nederlandse bodem

De applicatie is ontwikkeld door Equatior. Dit Haarlemse bedrijfje kennen we al van de applicatie CXX. Hiermee kunnen iPhone-gebruikers precies zien waar er in de omgeving bushaltes zijn. De heren van Equatior hebben hiermee dus meteen een grote opdracht binnengehaald. Colob is de eerste applicatie die helemaal zelf bedacht is door de ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's