Train je duim in de Belgische game Coin-Op Heroes 2
Gijs Ettes

Coin-Op Heroes 2, van de Belgische ontwikkelaar Redsix Games, is een simpel ogende rpg die je volledig met één vinger kunt spelen. Toch heeft de game meer om het lijf dan je zou denken.

Vingeroefening

In Coin-Op Heroes 2 is het de bedoeling om hordes pixelige slechteriken om zeep te helpen door op het scherm te tikken. Je hoofdpersonage zit gevangen in een arcademachine en het is aan jou om hem hieruit te bevrijden. Door af te rekenen met vijanden verdien je muntjes die je nodig hebt om je leger uit te bouwen. Bovendien heb je ze nodig om naar andere gebieden te reizen in je zoektocht naar Death Stalker, de ultieme eindbaas in de game.

Met muntjes kun je tevens betere wapens en manschappen aanschaffen, zodat je een kans maakt tegen de steeds grotere en sterkere tegenstanders. Door op het beeld de tappen, voer je aanvallen uit. Toch heeft het spel meer om het lijf dan andere games die met één vinger zijn te besturen. Vooral bij de tussenbazen moet je tactischer te werk gaan, aangezien zij de mogelijkheid hebben om je leger in één klap te decimeren. Coin-Op Heroes 2 bevat diverse upgrades, power-ups en strijders die je kunt gebruiken in je strijd.

Coin-Op Heroes 2 downloaden

Coin-Op Heroes 2 is gratis te downloaden in de App Store, maar bevat wel reclames en in-app aankopen. Die zitten de actie gelukkig niet in de weg; zo kun je de in-app aankopen uitschakelen als je bijvoorbeeld je kind wilt laten spelen. De game is 64MB groot en vereist iOS 7 of nieuwer.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.