CodeBusters is nieuwe sociale online game voor de iPhone
Redactie

CodeBusters is een nieuwe game voor de iPhone die je met anderen kunt spelen. Het spel zelf lijkt op het bekende Mastermind van vroeger. Waarbij het de bedoeling is om de code met de gekleurde pinnetjes te kraken in zo weinig mogelijk beurten.

Zes kleuren pinnetjes

Bij het spel CodeBusters maak je gebruik van zes kleuren pinnetjes. Om een code te creëren kies je vier pinnetjes uit in verschillende kleuren of gelijke kleuren. Je tegenspeler krijgt dan vijftien pogingen om te proberen de kleurencode te kraken. Daarbij zie je na elke poging hoeveel kleuren er goed staan. Dat is af te leiden aan de zwarte pinnetjes. Staan er kleuren fout, dan zie je aan de witte pinnetjes welk aantal er verkeerd staan. Overigens verraden de zwarte en witte pinnetjes na een poging niet of de positie goed is.

1500 punten

Elke spelronde begint bij CodeBusters met 1500 punten. Elke poging kost 100 punten. Door de code snel te kraken, houd je veel punten over. Ook CodeBusters is weer een sociale online game doordat je met een tegenspeler kunt spelen. Ben je aan de beurt, dan krijg je een pushbericht. De kans is groot dat ook dit spel populair wordt en dat betekent dat er steeds meer spelers komen om de strijd in het spel CodeBusters aan te gaan.

Download de game CodeBusters gratis op je iPhone. Via een in-app aankoop kun je de advertenties naar wens verwijderen voor een bedrag van 1,59 euro

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.