Code guess, een pittige puzzel
Redactie

Je kent vast en zeker het spel mastermind. Een spel waarbij je de kleuren code van de ander moet raden in ongeveer 5 kansen. Je krijgt van de ander steeds een hint of de kleuren goed zijn en of de juiste plaats staan. Na een ronde worden de rollen omgedraaid, dan moet je tegenstander jouw code raden. Dit bekende spel is al lange tijd verkrijgbaar op je iPad, iPod touch of iPhone en heet Code guess. Maar hoe werkt het?

Zwarte en witte bolletjes

Het spel is Code guess heel uitgebreid en leerzaam. Je hebt verschillende niveaus bij dit spel. In de makkelijke gevallen is het de bedoeling dat je de code in 8 gokken raad. De code bestaat uit drie kleuren en je kunt het raden door gegeven hints. Dit wordt gedaan met 2 verschillende kleuren ( wit en zwart ) bolletjes aan de zijkant. Een wit bolletje betekent dat een kleur goed is maar op de verkeerde plaats. En het zwarte bolletje betekent dat een kleur juist is én op de juiste plek. Als er meerdere zwarte of witte bolletjes staan betekent dat er meerdere kleuren juist zijn of op de goede plek staan. Het maakt niet uit in welke volgorde het witte of zwarte bolletje staat want anders zou het spel wel erg makkelijk zijn.
code guess

Code Guess kost 0,89 cent, maar is een erg compleet spel. In het begin is het wel even pittig om door te hebben hoe alles werkt. De graphics zijn mooi en het spel loopt soepel.

[app 428801056]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.