De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

3 redenen om mail-app CloudMagic op je Mac te gebruiken

Wouter Nijsen
6 januari 2016, 20:11
2 min leestijd
3 redenen om mail-app CloudMagic op je Mac te gebruiken
Newton - Supercharged emailing

Newton - Supercharged emailing

Gratis

Reviewscore

8

CloudMagic, de populaire e-mail-app op iOS, is vandaag ook voor de Mac uitgebracht. We zetten op een rijtje waarom je de applicatie een kans moet geven.

Lees verder na de advertentie.

1. Gebaseerd op de iOS-app

CloudMagic werd in 2013 uitgebracht voor iOS en is sindsdien uitgegroeid tot één van populairste e-mail-apps in de App Store. Wat CloudMagic zo goed maakt, is de fraaie vormgeving en intuïtieve interface. Ook integreert de app standaard met diensten als Evernote, Dropbox, Instapaper en Wunderlist, waardoor het een heel veelzijdige e-mail-app is. Daarnaast pusht CloudMagic razendsnel de nieuwste mailtjes en is de app energiezuinig.

Die ervaring is nu ook op de Mac beschikbaar. Door het grotere scherm is er meer ruimte voor tekst en oogt de app overzichtelijker. Het gebruik van de kleur wit zorgt ervoor dat het geheel rustig oogt, waarbij er relatief weinig knoppen en andere opties in beeld staan. Alle features zijn duidelijk en ook laat CloudMagic je snel bijlagen toevoegen.

2. Ondersteuning voor alle e-mail-diensten

CloudMagic werkt met vrijwel alle e-mail-accounts. Zo worden Gmail-, iCloud-, Outlook-, Office 365- en Yahoo-accounts standaard ondersteund, maar kun je ook elk IMAP-account toevoegen. Voor dat laatste hoef je maar enkele stappen te doorlopen.

CloudMagic for Mac

Alle gekoppelde accounts en instellingen worden gesynchroniseerd over alle apparaten waar je CloudMagic op hebt geïnstalleerd. Wijzig je een optie in de Mac-app, dan wordt dit direct ook in de iOS-app doorgevoerd.

3. Vol met handige features

De Mac-app van CloudMagic ondersteunt Handoff, de functie die met OS X Yosemite werd geïntroduceerd en al je apparaten soepel laat samenwerken. Schrijf bijvoorbeeld een mailtje in de iOS-app van CloudMagic, en je gaat op de Mac-app direct verder waar je was gebleven. CloudMagic heeft overigens ook een Apple Watch-app waarmee je berichten kunt checken.

CloudMagic Mac

De applicatie beschikt verder over alle features die je van een mail-app zou verwachten. Zo toont het app-icoontje hoeveel ongelezen berichten je hebt, kun je de inboxen van alle accounts gemakkelijk samenvoegen en is het mogelijk om in één keer meerdere mailtjes te verwijderen of archiveren. Omdat CloudMagic mailtjes pusht vanuit de cloud, verbruikt de app maar weinig energie.

Download de CloudMagic Mac-app

Er kleeft echter één groot nadeel aan de Mac-app van CloudMagic, en dat is de prijs. Met een prijskaartje van 19,99 euro zal de applicatie voor veel gebruikers te duur zijn, zeker wanneer je bedenkt dat er goedkopere alternatieven zijn. Wil je de app toch downloaden, dan kan dat via onderstaande link. CloudMagic is overigens gratis beschikbaar voor de iPhone en iPad.

Newton - Supercharged emailing

CloudMagic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu