De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Cloudflare lanceert iOS-app: zo kun je sneller en met meer privacy internetten

Florence Peeters
12 november 2018, 11:28
2 min leestijd
Cloudflare lanceert iOS-app: zo kun je sneller en met meer privacy internetten
1.1.1.1: Faster Internet

1.1.1.1: Faster Internet

Gratis

Reviewscore

8

Cloudflare heeft een iOS-app uitgebracht van zijn internetdienst 1.1.1.1. Hiermee kun je heel gemakkelijk met meer privacy internetten op je iPhone of iPad. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Browsen zonder gluurders met de Cloudfare iOS-app

Het Amerikaanse bedrijf Cloudflare heeft al langer een eigen dns-dienst, en brengt hier vandaag de appversie van uit. Met de app kan de beheerder van een (wifi)-netwerk niet zien welke websites je bezoekt vanaf je iPhone of iPad. Bovendien is de server van Cloudflare een stuk sneller, waardoor je veel vlotter over het web surft.

De app, 1.1.1.1, versleutelt je dns-aanvragen. Een dns-aanvraag (domain name system) wordt verstuurd wanneer je een website opent in je browser. Standaard gaat dit via de dns-servers van je internetprovider, waardoor zij ook jouw gegevens kunnen inzien en zelfs verkopen als waardevolle data aan bijvoorbeeld online adverteerders.

Met een dns-dienst als 1.1.1.1 schakel je dat uit en wordt alles beveiligd via de eigen, gratis server van Cloudflare gestuurd. Zo heb je veel meer privacy tijdens het internetten. Zeker wanneer je regelmatig verbonden bent met een openbaar wifi-netwerk is 1.1.1.1 aan te raden.

→ Lees ook: Zo stel je een andere dns-server in op je iPhone of Mac

Privacyschakelaar

Met een app als deze zorg je in zulke situaties namelijk dat je privacy gewaarborgd blijft en anderen niet zomaar jouw surfgedrag kunnen inzien of misbruiken. Om dns-aanvragen te kunnen versleutelen, moet je via de app eerst een VPN-profiel installeren.

Dit stelt de app na toestemming zelf in, waardoor je vrijwel meteen beveiligd kan browsen. Zet vervolgens de schakelaar aan, en je kunt privé internetten. Je kunt ook aan het VPN-icoontje in de bovenste balk van je iOS-apparaat zien dat je op dat moment verbonden bent met de dienst van Cloudflare.

→ Lees ook: Zo kun je een VPN instellen op je iPhone

De dienst uitzetten doe je simpelweg door de schakelaar weer uit te swipen. Wanneer 1.1.1.1 is ingeschakeld, werken andere VPN-apps op je iPhone of iPad overigens niet.

Naast het feit dat de app erg simpel werkt, zorgt het ervoor dat je internetsessies merkbaar sneller laden. Websites laden duurt minder lang, waardoor iets opzoeken op het internet veel soepeler gaat.

1.1.1.1: Faster Internet

Cloudflare

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu