Cloudflare lanceert iOS-app: zo kun je sneller en met meer privacy internetten
1.1.1.1: Faster Internet

1.1.1.1: Faster Internet

Gratis

Onze score

8

Cloudflare heeft een iOS-app uitgebracht van zijn internetdienst 1.1.1.1. Hiermee kun je heel gemakkelijk met meer privacy internetten op je iPhone of iPad. Wij laten zien hoe het werkt.

Browsen zonder gluurders met de Cloudfare iOS-app

Het Amerikaanse bedrijf Cloudflare heeft al langer een eigen dns-dienst, en brengt hier vandaag de appversie van uit. Met de app kan de beheerder van een (wifi)-netwerk niet zien welke websites je bezoekt vanaf je iPhone of iPad. Bovendien is de server van Cloudflare een stuk sneller, waardoor je veel vlotter over het web surft.

De app, 1.1.1.1, versleutelt je dns-aanvragen. Een dns-aanvraag (domain name system) wordt verstuurd wanneer je een website opent in je browser. Standaard gaat dit via de dns-servers van je internetprovider, waardoor zij ook jouw gegevens kunnen inzien en zelfs verkopen als waardevolle data aan bijvoorbeeld online adverteerders.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Met een dns-dienst als 1.1.1.1 schakel je dat uit en wordt alles beveiligd via de eigen, gratis server van Cloudflare gestuurd. Zo heb je veel meer privacy tijdens het internetten. Zeker wanneer je regelmatig verbonden bent met een openbaar wifi-netwerk is 1.1.1.1 aan te raden.

→ Lees ook: Zo stel je een andere dns-server in op je iPhone of Mac

Privacyschakelaar

Met een app als deze zorg je in zulke situaties namelijk dat je privacy gewaarborgd blijft en anderen niet zomaar jouw surfgedrag kunnen inzien of misbruiken. Om dns-aanvragen te kunnen versleutelen, moet je via de app eerst een VPN-profiel installeren.


Dit stelt de app na toestemming zelf in, waardoor je vrijwel meteen beveiligd kan browsen. Zet vervolgens de schakelaar aan, en je kunt privé internetten. Je kunt ook aan het VPN-icoontje in de bovenste balk van je iOS-apparaat zien dat je op dat moment verbonden bent met de dienst van Cloudflare.

→ Lees ook: Zo kun je een VPN instellen op je iPhone

De dienst uitzetten doe je simpelweg door de schakelaar weer uit te swipen. Wanneer 1.1.1.1 is ingeschakeld, werken andere VPN-apps op je iPhone of iPad overigens niet.

Naast het feit dat de app erg simpel werkt, zorgt het ervoor dat je internetsessies merkbaar sneller laden. Websites laden duurt minder lang, waardoor iets opzoeken op het internet veel soepeler gaat.

1.1.1.1: Faster Internet

Cloudflare

9,2 (1856 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.