Cloaks: nieuwe app verbergt gênante foto’s op je iPhone
Gijs Ettes

Wil je voorkomen dat anderen gênante foto’s op je iPhone zomaar kunnen bekijken, dan is daar nu een nieuwe iOS-app voor: Cloaks. De app manipuleert foto’s zodat de inhoud niet meer zichtbaar is en bewaart ze in een speciale fotokluis.

Verberg foto’s op je iPhone

cloaks 2Bij het starten van Cloaks doorloop je een korte tutorial en stel je een cijfercode in die elke keer wordt gevraagd als je de app start. Vervolgens importeer je foto’s uit de galerij of maak je een nieuwe met de camera van je iPhone. Je kunt zelf kiezen in hoeveel vlakken kiekjes worden verknipt, van minimaal 4 tot maximaal 10.000 vlakken. Hoe meer vlakken, des te moeilijker de inhoud van de foto zichtbaar is.

De verknipte foto’s – zogenoemde Cloaks – zijn te exporteren naar de galerij en door de app weer in hun originele staat te herstellen. Is de foto toch niet zo gênant, dan kun je ook gewoon het origineel naar de galerij exporteren. Deelopties voor WhatsApp en Facebook zijn er vooralsnog niet, maar kunnen er volgens de makers wel in de toekomst komen. Vooralsnog is Cloaks dus niet meer dan een fotokluis, die wel goed in elkaar steekt en lekker vlot werkt.

Cloaks downloaden voor de iPhone

De gratis versie van Cloaks heeft geen advertenties, maar wel de beperking dat je maximaal 25 foto’s in de app kunt bewerken. De betaalde versie kost 99 cent en heeft deze beperking niet. Om Cloaks te gebruiken heb je iOS 6.0 of nieuwer nodig, en tenminste 10MB aan vrije opslagruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.