Apple verbetert live-ondertitels in eerste update voor Clips

Rutger Otto
4 mei 2017, 12:51
2 min leestijd
Apple verbetert live-ondertitels in eerste update voor Clips
Clips

Clips

Gratis

Reviewscore

8,5

Er is een kleine update uitgebracht voor Clips. Toch zit er een heel welkome verbetering voor de functie om spraak live te ondertitelen.

Lees verder na de advertentie.

Clips-update laat je ondertitels aanpassen

De video-app Clips van Apple heeft zijn eerste update gekregen. De belangrijkste verbetering is dat gebruikers de ‘Live Title’-teksten kunnen aanpassen nadat een filmpje is ingesproken. Door op de tekst te tikken tijdens het afspelen, is het mogelijk om woorden te veranderen.

Dat had de app nodig, omdat Clips niet altijd goed verstond wat gebruikers zeiden. De ondertiteling klopte dan niet met wat er gezegd werd of er werden kromme zinnen gemaakt. Mocht de tekst niet kloppen, dan kun je die vanaf versie 1.0.1 zelf aanpassen. Door tijdens het afspelen op de tekst te tikken, kom je in een nieuw venster. Hier staat de volledige ingesproken tekst zoals de app die heeft geregistreerd.

Apple Clips tips

Kleine aanpassingen

Gebruikers kunnen vervolgens de woorden die niet kloppen vervangen door er iets anders voor in de plaats te typen. Met lijntjes onder de woorden geeft de app ongeveer aan wanneer ze in beeld verschijnen. De vernieuwing is echter niet geschikt voor het toevoegen van volledig nieuwe regels en is vooral bruikbaar voor kleine aanpassingen.

Naast het aanpassen van de teksten zijn kleinere veranderingen doorgevoerd. Als je een filmpje deelt met een contact waarvan je meerdere bericht-adressen hebt, biedt Clips de suggestie van het adres dat het meest gebruikt wordt. Daarnaast belooft de update verbeteringen op het gebied van stabiliteit en betrouwbaarheid bij het opnemen van video’s.

Clips downloaden

Clips werd begin april uitgebracht voor iOS en is gratis te downloaden in de App Store. Met de app kunnen gebruikers korte video’s opnemen en monteren om via chat-apps of social media te delen. Gebruikers kunnen hun video’s opleuken met onder meer muziek of titelkaarten. Ze mogen maximaal een uur lang zijn.

Download Clips in de App Store (gratis)

Clips

Apple

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen