Apple’s foto- en videobewerking-app Clips is nu te downloaden

Erwin Vogelaar
6 april 2017, 19:55
2 min leestijd
Apple’s foto- en videobewerking-app Clips is nu te downloaden
Clips

Clips

Gratis

Reviewscore

8,5

Apple’s antwoord op Snapchat, Instagram Stories en Prisma is nu beschikbaar. Clips laat je foto’s en videobeelden opleuken en delen. De app is nu te downloaden

Lees verder na de advertentie.

Leuk foto’s en video’s op met Clips

Foto- en videobewerking-app Clips is de nieuwste app van Apple in de App Store. Met Clips kijkt Apple af bij onder andere Snapchat, Instagram en Prisma. Het idee is dat je foto’s en video’s kunt maken, of uit je bibliotheek plukt, en deze opleukt. Vervolgens kun het resultaat delen via iMessage, of op sociale platformen als Facebook en Instagram. Clips is dus geen op zichzelf staand sociaal platform.

clips downloaden

Er zijn verschillende manieren om je beelden op te leuken. Je kunt bijvoorbeeld grote emoji, geanimeerde elementen en tekst plaatsen. Je ingesproken tekst kan zelfs automatisch getranscribeerd worden. Dit werkt niet perfect, maar gelukkig krijg je de kans om woorden aan te passen. De app is niet heel duidelijk. Zeker voor mensen die zelden een dergelijke app gebruiken, kan de interface verwarrend zijn. Heb je het echter eenmaal door, dan kun je veel met de app doen.

En wat is een app voor het bewerken van foto’s en video’s zonder filters? Uiteraard biedt Clips ook de mogelijkheid om je beelden mooier te maken met een extra laagje. Niet enkel via de filters die je al kent uit de Camera-app, maar ook met nieuwe filters die lijken op de filters uit de app Prisma. Zo verander je jouw hoofd bijvoorbeeld zo in een stripboekfiguur. Apple zal de app constant updaten met nieuwe content, dus verwacht onder andere meer filters en geanimeerde elementen voor je beelden in de toekomst.

Clips downloaden

Clips is gratis beschikbaar in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 49,3MB vrije ruimte nodig. Je moet wel minimaal iOS 10.3 draaien, dus zorg ervoor dat je iPhone of iPad volledig up-to-date is.

Clips

Apple

Gratis via App Store

Clips
Clips
Clips
Clips
Clips
Clips
Clips
Clips
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu