Clippy, van grap tot volwaardige plug-in

Redactie
19 februari 2009, 20:37
1 min leestijd

Een tijdje geleden schreven we over de eerste echte manier om te kopiëren en te plakken op de iPhone. Dit was mogelijk geworden door het beschikbaar komen van Clippy. De laatste tijd is er bijna elke 5 dagen wel een update geweest, waardoor het uiterlijk, en de werking, veel professioneler is geworden.

<br />Voorheen waren er namelijk maar 2 knoppen beschikbaar, een copy en een paste knop, maar met de updates zijn er 2 knoppen bijgekomen. Dit zijn de knoppen ‘stack’ en ‘close’.

Met ‘stack’ kan je je klembord openen. Hierin staan alle vorige kopieer-opdrachten, en kan je vorige kopieer-opdrachten terug roepen. Dit is vooral handig als je veel standaard zinnetjes gebruikt. Deze hoef je dan maar één keer te typen, dan moet je deze zin selecteren en kopiëren. Nu staat de zin in je klembord.

Met close kan je de balk met knoppen tijdelijk verwijderen. Dit is vooral handig tijdens sms-en, want dan staat de balk voor je typ balk.

Lees verder na de advertentie.

Conclusie

Deze plug-in is in nog geen maand uitgegroeid van knutsel-applicatie tot volwaardige plug-in. De extra knoppen en de nieuwe interface laten de plug-in goed samensmelten met de originele Apple-componenten. Ik vind het wel jammer dat het met een plug-in moet, omdat Apple  om de één of andere reden nog steeds geen Copy/Paste functie heeft gemaakt.

Clippy is nog steeds gratis te vinden in Cydia.

Spotlights: Apple, Cydia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's