Clear: nieuwe app schoont je Facebook- en Twitter-account op
Wouter Nijsen

Clear is een nieuwe iOS-app die je helpt bij het opschonen van je social media-accounts. Zo worden automatisch beschamende of negatieve berichtjes verwijderd.

Berichten opschonen met Clear

Veel mensen hebben in het verleden op Twitter of Facebook berichtjes geplaatst waar ze later niet zo trots op zijn. Het is echter lastig om deze – zeker als je ver terug moet gaan – te achterhalen en verwijderen. Clear, een nieuwe app die is gemaakt door Ethan Czahor, wil je hiermee helpen. Czahor werd een tijdje geleden ontslagen omdat negatieve berichtjes van hem opdoken bij zijn werkgever. Om dat bij anderen te voorkomen, ontwikkelde Czahor een handige app: Clear.

Clear speurt berichten van je op waarvan de app denkt dat ze schadelijk voor jou als persoon kunnen zijn. Dat doet de applicatie door het gebruik van meerdere algoritmes en een supercomputer, zodat berichten op de juiste manier worden gefilterd.

Clear verwijdert zelf geen berichten, want als gebruiker krijg je elk berichtje te zien, waarna je zelf kunt bepalen of ‘ie wel of niet moet worden verwijderd. Zo hoef je niet meer eindeloos te zoeken om negatieve meldingen op te sporen.

Clear voor iOS downloaden

Hoewel Clear beschikbaar is in de App Store, is het nog niet voor iedereen mogelijk om de app te gebruiken. Er worden namelijk een gelimiteerd mensen toegelaten. Zodra je je hebt aangemeld, kom je in een wachtrij terecht.

Je kunt dit proces versnellen door de app met anderen te delen op Twitter en Facebook. Verder heb je voor de installatie van de app iOS 8 of nieuwer en 8,6MB aan vrije opslagruimte nodig.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.