Oogappels #9: Citymapper is de ultieme reis-app voor Randstadbewoners

Lars Paijmans
9 november 2016, 20:34
2 min leestijd
Oogappels #9: Citymapper is de ultieme reis-app voor Randstadbewoners
Citymapper

Citymapper

Gratis

Reviewscore

8,5

Reis-apps zijn er genoeg in de App Store, met Apples eigen Kaarten-app en Google Maps als bekendste. De Citymapper app is echter een uitstekend alternatief, mits je in de Randstad woont en of werkt.

Lees verder na de advertentie.

Citymapper app maakt reizen overzichtelijk

We nemen het je niet kwalijk als je Citymapper niet kent, want veel mensen zullen met Apples of Googles navigatie-app genoegen nemen. Dat is jammer, want Citymapper heeft zoveel meer te bieden. De app bestaat al een aantal jaar en wordt nog steeds regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies.

Het grote gemak van Citymapper is de manier waarop de app is ingedeeld, waardoor jij binnen een paar seconden weet waar je heen moet. De app laat je een Huis- en Werkadres opgeven, die altijd bovenaan in het startscherm weergegeven worden. Zo zie je op ieder moment hoe lang het duurt om bij een van deze bestemmingen aan te komen.

Tik echter op het kaartje waar jij als een blauw bolletje op te zien bent en je krijgt een gedetailleerd overzicht met alle bus, tram, metro’s, stations en andere vervoersmiddelen in de buurt. Ideaal als je in een stad bent die je niet goed kent en snel wil kijken hoe je bijvoorbeeld de snelste weg naar het station terugvindt. Hier houdt de app ook altijd rekening met vertragingen, werkzaamheden of andere obstakels die jouw reis belemmeren.

Vooralsnog alleen in de Randstad

Heb je eenmaal een route gekozen, dan schakelt Citymapper over naar een ander uiterlijk. Door verschillende schermen te gebruiken, reist de app stap voor stap met je mee. Eerst krijg je een kaartje te zien met de looproute naar het station, vervolgens schakelt de app over naar een overzicht van je treinreis en krijg je een notificatie als je uit moet stappen. Apple Watch-gebruikers worden dankzij de handige watchOS-app op het juiste moment op de hoogte gehouden van hun reis.

Omdat je tijdens het gebruik van Citymapper regelmatig schakelt tussen verschillende schermen, kan het even duren tot je hier aan gewend bent. Citymapper werkt bovendien al in tal van grote andere steden in de rest van de wereld, wat de app het ultieme reismaatje maakt als je op vakantie of een weekendje weg gaat.

Het enige grote nadeel is dat Citymapper voorlopig alleen in de Randstad en bepaalde delen van België werkt. Tot die tijd kunnen we de app niet bekronen tot ultieme reis-app voor iOS, maar voor mensen die in de Randstad wonen of werken is het een onmisbare aanvulling.

Citymapper

Citymapper Limited

Gratis via App Store

Lees ook onze andere Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu