De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Trek lijnen en bouw steden in City Lines

Rutger Otto
29 mei 2016, 13:05
2 min leestijd
Trek lijnen en bouw steden in City Lines
City Lines (1000+ brain games)

City Lines (1000+ brain games)

Gratis

Reviewscore

7,5

Voor de liefhebbers van puzzels en aantrekkelijke iOS-games: City Lines. Icoontjes op een veld verbinden is lastiger dan je denkt.

Lees verder na de advertentie.

Steden bouwen met lijntjes trekken

City Lines for puzzle lovers, zoals de volledige titel van deze iOS-game luidt, is een puzzelspel. Er wordt een vierkant veld getoond met verschillende icoontjes, bijvoorbeeld van bomen, water of gebouwen. De bedoeling is dat je de iconen in setjes aan elkaar verbind door lijnen te trekken. Is het veld vol, dan worden de lijnen ingekleurd.

Zo ontstaan er mini-stadjes. Die zien er fraai uit, met strakke, platte ontwerpen en zachte kleuren. Niet alleen het oplossen van de puzzels, maar ook het tot leven komen van een wereld voelt als een fijne beloning. De visuele stijl van City Lines is een reden om het gratis spelletje te proberen.

Maar de game is ook daadwerkelijk leuk om te spelen. Er zijn honderden levels, dus het zal niet snel gaan vervelen. Je speelt in verschillende steden po de wereld, zoals Saigon, Da Nang en Rio de Janeiro. Belangrijke gebouwen uit die steden zijn in het spelletje opgenomen. Extra steden, zoals Tokyo of Londen, kosten een euro per stuk. Voor 2,99 euro heb je ze allemaal.

Toffe puzzels

City Lines begint vrij gemakkelijk, na een tijdje worden de puzzels lastiger. Zo moet een veld altijd gevuld zijn, maar mag je geen overbodige bochten maken. Daarnaast zijn er bruggen waarmee je lijntjes kunt kruisen. Ook de speelvelden worden een stuk groter, van vijf bij vijf tot tien bij tien. Per level zijn drie sterren te behalen. Je krijgt er één als je het level haalt, één als je binnen het vooraf bepaalde aantal bewegingen blijft en één als je geen overbodige lijnen gebruikt.

Niet alles werkt nog even goed in City Lines. Na een paar levels ontgrendel je Multiplayer, maar het openen van die modus resulteerde bij ons standaard in een foutmelding. In deze modus zou het de bedoeling zijn om tegen anderen te puzzelen in een serie rondes. Degene die met de meeste punten wint (hogere scores voor zo min mogelijk beurten).

Download City Lines

Al met al is City Lines een fijne puzzelgame waarmee je even zoet bent. De app is helemaal gratis te downloaden voor iOS.

City Lines (1000+ brain games)

Genix Lab

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

City Lines (1000+ brain games)
City Lines (1000+ brain games)
City Lines (1000+ brain games)
City Lines (1000+ brain games)
City Lines (1000+ brain games)
City Lines (1000+ brain games)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu