Cinekid’s AppLab is een app store voor kinderen
Rutger Otto
Cinekid AppLab

Cinekid AppLab

Gratis

Onze score

8,0

Welke apps zijn geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden? Ouders zien door de bomen het bos niet meer, daarom biedt de app AppLab een uitkomst.

App store voor veilige kinder-apps

De App Store barst van de apps voor allerlei verschillende doelgroepen. Volgens Stichting Cinekid staan daar ook veel ‘riskante apps voor kinderen’ tussen, die ouders vaak ‘niet met opzet’ downloaden. Volgens de stichting weten ze gewoon echt niet welke kinder-apps geschikt zijn.

Om orde in de chaos te scheppen is daarom AppLab ontwikkeld. Deze app is in wezen een alternatieve app store, waar alleen apps in komen te staan die veilig en kwalitatief in orde zijn voor kinderen. Maandelijks worden de nieuwste ‘en beste’ apps voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar gekozen en in AppLab gepresenteerd.

applab

AppLab

De app ziet eruit als een echte App Store. Als je hem opent, dan krijg je direct de uitgelichte apps te zien. Helemaal bovenaan staat de app van de maand, daaronder vind je andere nieuwe apps. Via de navigatiebalk onderin beeld kun je naar andere tabbladen in de app gaan.

Zo vind je gemakkelijk nieuwe apps. Via ‘Categorieën’ toon je bijvoorbeeld alleen apps die met bewegen, knutselen of samenwerken te maken hebben. Een aparte categorie is ingericht voor apps die helemaal gratis zijn te downloaden.

Wil je liever op selecteren op leeftijd, dan kan dat onder het kopje ‘leeftijden’. Met een slider geef je de leeftijd van het kind aan en er worden dan meteen geschikte apps getoond.

AppLab downloaden in de App Store

Per app geeft AppLab een goede samenvatting van wat de app is en gebruikers kunnen direct doorklikken naar de App Store om hem te downloaden. Handig is ook dat mensen de verschillende apps een beoordeling kunnen geven voor Cinekid. Zo wordt de selectie alleen maar beter na verloop van tijd.

Cinekid AppLab

Stichting Cinekid

6,0 (4 reviews)
Gratis via App Store

Cinekid AppLab
Cinekid AppLab
Cinekid AppLab

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.