De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Maak stijlvolle korte filmpjes met Cinamatic

Rutger Otto
19 juli 2014, 14:38
2 min leestijd
Maak stijlvolle korte filmpjes met Cinamatic

Deze week is Cinamatic de gratis App van de Week van Apple. Met deze apps maak je korte filmpjes van maximaal 15 seconden, voorzien van verschillende effecten om de juiste sfeer mee te geven.

Lees verder na de advertentie.

cinamatic kl

Cinamatic kwam een paar maanden geleden uit en is een app van de makers van Hipstamatic. Die app verscheen in 2009 en was één van de eerste die vierkante foto’s met filters ondersteunde, nog voordat Instagram er groot mee werd. Cinamatic is gemaakt door Lucas Buick, die ook aan de wieg stond van Hipstamatic. Met deze app kun je gemakkelijk korte video’s maken.

Video’s met filters

Gebruikers van Hipstamatic (of Instagram) zullen snel wegwijs worden met de app. Het werkt namelijk erg simpel: je neemt een video op (vierkant scherm) van drie tot vijftien seconden. Dat doe je door een ronde knop ingedrukt te houden. Laat je hem los, dan stopt de opname, tik je daarna weer op de knop, dan wordt de opname hervat. Als je genoeg materiaal hebt, kun je een filter kiezen. Je kunt videofragmenten opslaan in de app, om ze later weer te bewerken. De filmpjes zijn gemakkelijk te delen met Facebook, Vine en Instagram.

Het bedrijf van Lucas Buick is drie jaar bezig geweest met het maken van Cinamatic. Hoewel je kunt kiezen voor filters, kan de app binnen die filters zelf bepalen hoe het effect in een scène moet zijn, evenals schakelingen tussen de scènes. De filters bepalen niet alleen de kleur, maar ook de sfeer én zijn voorzien van (subtiele) special effects. Als gebruiker kun je dankzij een schuifje instellen hoe heftig de filter moet worden toegepast.

Download Cinamatic

Cinamatic is deze week gratis te downloaden voor iOS 7.1 of nieuwer. Voor installatie is 16,3MB aan vrije opslagruimte nodig. Voor meer filters en bewerkingsmogelijkheden betaal je eenmalig 1,79 euro.

Cinamatic

Hipstamatic, LLC

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Cinamatic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu