Kinderanimatiespel CHOMP is de gratis App van de Week
Redactie

CHOMP

Reviewscore

7

CHOMP Gratis

Apple heeft het kinderanimatiespel CHOMP uitgeroepen tot de App van de Week. In het spel laat je jezelf meespelen in een getekende videoanimatie.

CHOMP meer dan alleen voor kinderen

CHOMP staat in de App Store voor kinderen van 5 jaar en jonger, maar stiekem is de app ook leuk voor volwassenen. Wanneer je de applicatie opstart, kom je terecht in het beginscherm, waar gevraagd wordt of de app toegang mag hebben tot de camera. Het is leuk om de frontcamera te gebruiken, want in CHOMP is het de bedoeling om je gezicht in een geinige animatie te plaatsen.

CHOMP bevat geen uitlegmodus, maar dat is ook niet nodig. De app legt zich namelijk volledig tekstloos uit. Wanneer je je gezicht op het scherm zet, kun je meteen aan de slag met één van de ruim vijftig animaties. De videoanimaties zijn met de hand getekende scènes van illustrator Christoph Nieman, ook bekend van het kinderspel Petting Zoo, waar kinderen op een speelse wijze meer te weten komen over dieren.

Tijdens het spelen van van CHOMP heb je de mogelijkheid om een video op te nemen en deze te delen via WhatsApp of andere sociale media. Zo kunnen opa en oma ook meegenieten van de avonturen van hun favoriete kleinkind.

CHOMP downloaden

CHOMP kost normaliter 2,99 euro, maar is tot volgende week donderdag gratis te downloaden. De app is 42,3MB groot en werkt op alle apparaten met iOS 8 of hoger.

CHOMP by Christoph Niemann (AppStore Link) CHOMP by Christoph Niemann
Ontwikkelaar: Fox and Sheep GmbH
Beoordeling: 4+
Prijs: € 4,49 Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.