Chickens Can’t Fly iOS: obstakels ontwijken met kippen
Roel van Hout

Eén van de leukere Windows Phone-games heeft zijn weg gevonden naar de iPhone: Chickens Can’t Fly iOS is verschenen in de App Store.

Op Windows Phone zijn niet zo gek veel spellen die je niet ook op andere platformen kunt spelen te vinden, maar bij Chickens Can’t Fly was dat wel lange tijd het geval. Momenteel is die game voor Windows Phone tijdelijk niet te downloaden, maar in de tussentijd is er wel een Chickens Can’t Fly iOS versie in elkaar gezet.

In Chicken’s Cant Fly speel je eeChickens Can't Fly iOSn kip, die – verrassing! – niet kan vliegen. Het is aan jou om de kip langs allerlei obstakels te sturen door je iPhone te kantelen. Een beetje zoals bij Doodle Jump, maar dan omgekeerd. Je kip kan dan misschien niet vliegen, maar je kunt de snelheid waarmee hij naar beneden raast wel verminderen door hem langs de muur te laten glijden of op het scherm te tikken – dan fladdert hij uit alle macht met zijn vleugels.

Chickens Can’t Fly iOS heeft leuke stijl

Het spel is niet het mooiste dat je ooit op je iPhone hebt gezien, maar heeft een leuke getekende stijl, met originele spelwerelden. Zo zul je de kip door onder meer een legbatterij, slagerij en aquarium moeten navigeren.

De game kost je 1,79 euro. Misschien duurder dan je gewend bent van een simpele iOS-game, maar je krijgt er uren spelplezier voor terug. Chickens Can’t Fly is nu te downloaden in de App Store!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.