Checkmark app voor iPhone gaat concurrentie aan met Apple
Redactie

Een aantal weken geleden heeft ontwikkelaar Snowman al een promotiefilmpje uitgebracht met de aankondiging van de nieuwe Checkmark app voor de iPhone. Deze app gaat de strijd aan met de standaard Reminders app van de iPhone.

Slimme bediening

De app Checkmark heeft een slimme bediening en biedt de gebruiker betere op locatie gebaseerde herinneringen. De applicatie is net een paar dagen beschikbaar in de App Store. Bij Checkmark zijn er twee belangrijke aspecten en dat is When en Where. Via de optie Where is het mogelijk de locatiegebaseerde herinneringen in te stellen. Daarbij kun je ook de tijdsduur bepalen. Kom je aan op je werk, dan heb je niet meteen een reminder, maar pas na een half uur als je die tijd hebt ingesteld. Zo praat je eerst nog even gezellig met je collega’s voordat de reminder zich meldt.

Locaties aanmaken

De Checkmark app biedt meer mogelijkheden dan de Reminders app van Apple. Je moet er alleen zelf wel wat voor doen. Zo moet je eerst voor jou belangrijke locaties aanmaken, zoals werklocatie, thuis of de supermarkt. Dat doe je heel simpel door je actuele locatie of een adres uit de contactenlijst te gebruiken. Zelfs herinneringen voor aankomst en vertrek zijn mogelijk. Je ontvangt dan een pushbericht. Overigens werken de locatiegebonden herinneringen niet op de iPhone 3GS.

De app Checkmark is tijdelijk voor de prijs van 0,79 euro verkrijgbaar voor je iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.