Co-ouderschap zonder ruzie dankzij Check de Co-app

6 maart 2014, 13:15
2 min leestijd
Co-ouderschap zonder ruzie dankzij Check de Co-app

Een echtscheiding heeft een flinke impact op de ouders, maar natuurlijk ook op het leven van de kinderen. De Check de Co-app treedt op als digitale mediator, waardoor onduidelijkheden en ruzies tussen gescheiden ouders tot het verleden moeten horen.

Lees verder na de advertentie.

Weg met emotie

check de co app

Het voordeel van de Check de Co-app is dat deze de emoties uit de lucht haalt en het communiceren van je ex daardoor een stuk prettiger maakt. Vanuit de app kun je roosterwijzigingen van je kind doorgeven, een kalender delen en beheren en duidelijke afspraken maken.

Je deelt zoveel als je zelf wilt, dus je foto’s en privé-agenda kun je gewoon voor jezelf houden. Omdat de app kan fungeren als privé-agenda, hoef je niet per se een gescheiden ouder met kinderen te zijn om er wat aan te hebben.

Afspraken en roosters inplannen

Check de Co-app

Bij de start van de Check de Co-app zie je een overzicht met een kalender en foto’s van de kids. Je kunt met een paar tikken op het scherm het kindrooster tonen, verbergen en aanpassen. Daarnaast kun je afspraken aan de gedeelde agenda toevoegen met het plusteken, deze voorzien van een begin- en eindttijd en eventueel aanvullende informatie en een alarm.

Ben je klaar met de afspraak, dan kun je deze via de app of een mailtje delen met de andere co-ouder of alleen opslaan in je eigen agenda. In het kindrooster geef je daarnaast met veegbewegingen aan wie wanneer op de kinderen past. Simpel, maar doeltreffend dus.

Check de Co-app downloaden

De Check de Co-app is gratis te downloaden in de App Store en de eerst maand tevens gratis te gebruiken. Daarna kost de service 1,79 euro per maand.

De app vereist iOS 7 of hoger en tenminste 14,4MB aan vrije opslagruimte. Een Android-versie volgt op een later moment.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu