In 4 stappen nooit meer alleen uit eten dankzij Chattable

22 januari 2015, 19:11
2 min leestijd
In 4 stappen nooit meer alleen uit eten dankzij Chattable

In je eentje in een restaurant zitten. Dat vindt waarschijnlijk niet iedereen fijn, maar alleenstaanden willen ook wel eens uiteten en mensen op zakenreis willen ook wel eens een gesprekspartner. De Nederlandse app Chattable biedt uitkomst.

Lees verder na de advertentie.

1. Zoek een restaurant

Na het downloaden van de Chattable-app, moet je wel even inloggen. Dat kan met je Facebook- of LinkedIn-Account. Vervolgens krijg je op een kaart te zien welke restaurants er bij jou in de buurt meedoen met Chattable. Aangesloten restaurants hebben aparte tafels voor ‘eenzame’ mensen die met anderen willen eten.

2. Zijn er al eters?

Op de kaart worden Chattable-eters met aanwijzers aangegeven. Deze punaises zijn grijs, rood of groen. Grijs betekent dat er nog niemand heeft ingecheckt en dat nog niemand heeft gereserveerd om aan de Chattable-tafel te eten. Deze tafel heeft in het restaurant een speciaal Chattable-bordje. Rood betekent dat er een reservering is gemaakt en bij groen is er op dit moment iemand ingecheckt bij het restaurant.

https://www.youtube.com/watch?v=YLEPxiEuZ5s

3. Aan tafel bij onbekenden

Je kan zelf inchecken of reserveren bij een aangesloten restaurant. Andere mensen bij jou in de buurt kunnen dat zien en aanschuiven voor een hapje eten. Het blijft een gok wie er tegenover je komt te zitten; de app houdt alles van een ander geheim om privacy-redenen. Alleen de stad en het land waar je vandaan komt is bekend.

chattable

4. Samen eten

Chattable is allereerst bedoeld om samen met iemand te eten, voor mensen die niet alleen in een restaurant willen zitten. De app is dus niet bedoeld als dating-app. Dat gaat ook moeilijk, want ook het geslacht wordt pas bekend in het restaurant zelf.

Chattable downloaden

Enkele grote restaurants in Nederland doen momenteel al mee met Chattable. De makers hebben al plannen om de dienst ook naar het buitenland uit te breiden. Wil jij vanavond niet in je eentje eten? Probeer dan de Chattable app voor iOS 6 of nieuwer.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu