Chatfunctie verdwijnt uit reguliere Facebook-app
Gijs Ettes

In de loop van deze week zal de chatfunctie uit de reguliere Facebook-app verdwijnen, zo heeft het sociale netwerk laten weten. Gebruikers kunnen straks alleen nog via de aparte Facebook Messenger-app chatberichten versturen en ontvangen.

facebook-app messengerDe verandering geldt zowel voor de iPhone- als Android-versie van de Facebook-app; met de iPad, pc, Mac en Windows Phone kun je vooralsnog chatberichten blijven versturen en ontvangen zonder gebruik te maken van de Facebook Messenger-app.

Dat Facebook Messenger verplicht zou worden, zat er al een tijdje aan te komen. Volgens Facebook kan het netwerk zich zo beter richten op het ontwikkelen van de functionaliteit van Messenger. Volgens Facebook reageren gebruikers die de Messenger-app hebben geïnstalleerd zo’n 20 procent sneller. Bovendien heeft de app meer functies, zoals het versturen van video’s en het nemen van selfies binnen de app.

Facebook Messenger downloaden

Facebook Messenger biedt alle functionaliteit die je gewend bent van Facebook chat, maar heeft meer mogelijkheden om diverse media te delen en groepen te beheren. Daarnaast kun je met de app gratis telefoongesprekken voeren met andere gebruikers en aangeven hoe je je voelt middels stickers.

Om de app te gebruiken, heb je iOS 7 of nieuwer nodig en tenminste 36MB aan vrije opslagruimte.

Messenger

Facebook, Inc.

9 (265 reviews)
Gratis via App Store

Messenger
Messenger
Messenger
Messenger
Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.