De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Charmante ontdekkingsgame Botanicula vanaf vandaag te downloaden

Rutger Otto
1 mei 2014, 12:10
2 min leestijd
Charmante ontdekkingsgame Botanicula vanaf vandaag te downloaden

Nadat Machinarium een iPad-versie kreeg, is nu ook Botanicula van dezelfde makers aan de beurt voor een poort naar Apple‘s tablet. Deze game speel je met vijf tuinfiguurtjes en is al even charmant, grappig en uitdagend als Machinarium.

Lees verder na de advertentie.

In Botanicula wordt een boom aangevallen door duistere monsters, die een bedreiging vormen voor alle bewoners. Onder hen zijn Mr Lantern, Mrs Mushroom, Mr Poppyhead, Mr Twig en Mr Feather. Dit knotsgekke team van vijf vrienden, bestaande uit onder meer een veer, een paddenstoel en een takje, gaat op pad om hun leefgebied te verdedigen.

Botanicula is een point-and-click ontdekkingsgame die meteen in het oog springt dankzij de aparte visuele stijl. Die doet meteen denken aan de spellen Machinarium en Samorost, die eveneens door Amanita Design werden ontwikkeld. Botanicula komt goed tot zijn recht op de iPad, omdat je alles met je vinger kunt aantikken. Dat moet ook wel, want aanwijzingen krijg je nauwelijks. Niet voor niks noemen de makers het een ontdekkingsgame in plaats van adventuregame: achter elk blad zit een grapje verstopt.

Alles aantikken

Naast de grapjes volg je uiteraard de verhaallijn. Dat doe je door objecten te verzamelen en in puzzels te gebruiken. Je moet alles op eigen houtje uitvinden: er is geen tekst of gesproken taal om iets duidelijk te maken, hooguit een pijltje. Vaak tik je dus alles in het scherm aan om te kijken wat en óf er iets in werking wordt gezet. Dat kan soms wat frustratie opwekken, maar uiteindelijk loont het oplossen van een puzzel altijd.

Botanicula charmeert door de visuele stijl en gekke personages. Alles wordt op bizarre wijze gepresenteerd, met geinige animaties en donkere draadmonsters. De game kost 4,49 euro in de App Store en vereist 607MB aan vrije opslagruimte. Het spel werkt met iOS 4.3 of hoger.

Botanicula

Amanita Design s.r.o.

€ 4,99 via App Store

Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Botanicula
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu