Podcast-app Castro vanaf nu gratis met 3D Touch
Erwin Vogelaar

Podcast-app Castro is vanaf nu gratis te downloaden. Tevens zijn er nieuwe functies aan de app toegevoegd, met onder andere 3D Touch.

Castro gratis

Castro is één van de beste podcast-apps voor iOS en nu is de drempel nog lager om de app te downloaden. Castro is sinds vandaag namelijk helemaal gratis, terwijl er eerder nog 3,99 euro voor neergelegd moest worden. Wel biedt de app nu een volledig vrijwillig abonnement aan.

Voor 1 euro per maand kun je de makers van de app steunen. Er is een optie voor 2,99 euro voor drie maanden, 5,99 euro voor voor zes maanden en 11,99 euro voor twaalf maanden. Je krijgt echter geen extra mogelijkheden in de app als je betaalt. Het is enkel om de makers van de app te ondersteunen.

Naast het vernieuwde prijssysteem heeft Castro ook nieuwe iOS 9-opties aan de app toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om via Spotlight door je podcasts te zoeken en kun je vanuit de podcastbeschrijvingen links in Safari openen zonder de app te verlaten. Met de nieuwe 3D Touch-functie kun je via het icoon op het thuisscherm de huidige aflevering pauzeren of starten, een slaaptimer aanzetten, zoeken of een willekeurige aflevering uit je podcast-abonnementen starten.

Castro downloaden

Castro downloaden kan via onderstaande link. Voor de app heb je maar 6.5MB vrije ruimte op je apparaat nodig. Wel is nu iOS 9.0 of hoger nodig.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.