Podcast-app Castro is nu overzichtelijker met fraai design

Rutger Otto
16 augustus 2016, 11:53
2 min leestijd
Podcast-app Castro is nu overzichtelijker met fraai design
Castro Podcast Player

Castro Podcast Player

Gratis

Reviewscore

8

Podcast-app Castro maakt indruk met versie 2.0, dankzij een schitterend design en een verbeterde manier om je favoriete podcasts te rangschikken.

Lees verder na de advertentie.

Castro is vernieuwd

Bij podcast-apps gaat het vaak over Pocket Casts of Overcast, de twee bekendste apps om podcasts mee te luisteren. Maar er zijn alternatieven, zoals Castro. Dat was één van de eerste audio-apps die gebruikmaakte van het toen nieuwe platte design van iOS 7. Nu is daar na drie jaar de tweede versie. En die overtuigt weer.

Castro 2 weet direct te overtuigen met zijn design. De app heeft een standaard wit met lichtgrijs thema en is gemakkelijk om te zetten in een donkere kleurstelling voor gebruik in de avond, via een veegbeweging met twee vingers. Het aandacht voor de app zit ‘m in de details, bijvoorbeeld in de afgeronde hoeken aan de randen, waarmee het lijkt alsof je een kaart bekijkt. Ook zijn er fraaie overgangen in schermen met gave effecten.

Castro Podcast Player
Castro Podcast Player
Castro Podcast Player
Castro Podcast Player
Castro Podcast Player
Castro Podcast Player
Castro Podcast Player

Overzicht en indeling

De podcast-app besteedt vooral veel aandacht aan overzicht en gebruiksvriendelijkheid. Dat is te zien aan de ruimtelijkheid van de app en de grote knoppen, maar ook aan manier waarom je de apps kunt rangschikken. Dat doe je gewoon door ze te verslepen. Verder is er een ‘inbox’ in de app. Als Castro een nieuwe aflevering ziet van een podcast waarop jij bent geabonneerd, komt hij vanzelf in de inbox terecht. Van daaruit kun je de meest interessante afleveringen in de afspeelwachtrij zetten, de rest kun je archiveren.

Castro downloaden

Castro biedt verder een nieuwe functie om podcasts te ontdekken. Ze worden dan per categorie getoond, voorbeelden daarvan zijn ‘kunst’, ‘gaming en hobby’ en ‘onderwijs’. Handig in de app is ook de optie om een slaaptimer in te stellen, zodat Castro er na het ingestelde aantal minuten vanzelf mee ophoudt.

De app is via onderstaande link te downloaden. Castro 2 kost 4,99 euro.

Castro Podcast Player

Bluck Apps

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu