Castle of Illusion: nostalgische gameklassieker met Mickey Mouse

26 juli 2014, 16:08
2 min leestijd
Castle of Illusion: nostalgische gameklassieker met Mickey Mouse

De remake van gameklassieker Castle of Illusion kwam vorig jaar uit op de consoles, maar is nu ook beschikbaar voor iOS-apparaten. Voor liefhebbers van de oude game is het een nostalgische trip in een nieuw jasje, voor nieuwkomers een leuk Mickey Mouse-avontuur.

Lees verder na de advertentie.

De originele Castle of Illusion is alweer 24 jaar oud. De game verscheen op de Sega Genesis als 2D-platformer die zich afspeelt in een groot kasteel. Mickey Mouse moet op zoek naar Minni Mouse, die is ontvoerd door een kwade heks genaamd Mizrabel. Zijn doel is het stelen van Minnie’s jeugd. Om dat te voorkomen, baant Mickey zich door ‘het kasteel der illusie’ om vijanden te verslaan en Minnie te bevrijden.

Castle of Illusion Starring Mickey Mouse iOS - Launch Trailer

Remake voor iOS

De remake die nu beschikbaar is in de App Store, gaat uit van hetzelfde verhaal en ook gameplay-technisch is er weinig veranderd. Zo spring je met Mickey op vijanden om ze te verslaan en stuiter je naar hoger gelegen platformen om nieuwe gebieden te bereiken. Daarnaast is het mogelijk om objecten zoals appels en kralen naar tegenstanders te gooien.

Castle of Illusion is een vreemde mix van oud en nieuw. Mensen die het klassieke spel gespeeld hebben, zullen delen van het origineel zeker herkennen, want een aantal levels zijn letterlijk gekopieerd. De game is nog steeds 2d, al maakt het gebruik van polygonen in plaats van sprites, waardoor het wel 3d aanvoelt.

Een smetje op de consoleversie, wat in de iOS-variant niet is opgelost, is dat het springen van platform na platform nog wel eens misgaat. Soms lijkt Mickey een beetje te zweven of glijdt hij door in de landing. Dit is soms frustrerend, maar geen spelbreker. Liefhebbers van Disney, Mickey Mouse, platformgames of het origineel zullen geen buil vallen aan Castle of Illusion.

Download Castle of Illustion

De game kost 8,99 euro en werkt soepel op de nieuwere iOS-apparaten die iOS 6.1 of nieuwer draaien. Er is 481 MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Castle of Illusion

Disney

€ 5,99 via App Store

Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Castle of Illusion
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu