Carrot Alarm: gemeen spelletje bij het wakker worden
Wouter Nijsen

Carrot Alarm is eigenlijk helemaal niet leuk. Deze wekker-app voor iPhone laat je namelijk lastige spelletjes voltooien als je op ‘snooze’ durf te drukken.

Wat je ook doet, druk niet op snooze met Carrot Alarm. De app bedreigt dan namelijk een hulpeloze kitten, en zal jou tot overmaat van ramp ook tot last zijn. We zullen het daarom maar meteen duidelijk maken: om op te staan veeg je naar boven. Met een veeg naar beneden daag je Carrot Alarm uit met een snooze.

carrot alarmJe zult dan bijvoorbeeld minigames moeten voltooien, zoals het opruimen van dode lichamen (ja, echt) door het schudden met je iPhone, of door andere vrij specifieke instructies op te volgen. Als je na al die inspanningen nog niet wakker bent tegen wil en dank, mag je jezelf met trots een vaste slaper noemen. Die kleine opdrachten moet je overigens ook uitvoeren als je niet op snooze drukt, maar Carrot Alarm is dan wel wat vriendelijker.

Carrot Alarm is makkelijk in te stellen

De tijd instellen gaat soepel met Carrot Alarm. Je beweegt het klokicoontje naar boven of naar beneden om te tijd te verzetten en met het instellingenmenu kun je enkele andere zaken aanpassen, zoals de tijd tussen iedere snooze.

Als alles staat ingesteld, hoef je nog alleen te wachten op de stem of muziek die je de volgende ochtend ontwaakt. Met ‘succesvol’ opstaan speel je overigens geinige nieuwe upgrades, deuntjes en zelfs verhaaltjes voor het slapen gaan vrij. Het is dus niet alleen kommer en kwel met Carrot Alarm.

CARROT Alarm - Talking Alarm Clock

Grailr LLC

8 (5 reviews)
€ 3,49 via App Store
CARROT Alarm - Talking Alarm Clock
CARROT Alarm - Talking Alarm Clock
CARROT Alarm - Talking Alarm Clock
CARROT Alarm - Talking Alarm Clock
CARROT Alarm - Talking Alarm Clock

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.