De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Adventure Time-kaartspel Card Wars is gratis App van de Week

Rutger Otto
10 juli 2015, 14:40
2 min leestijd
Adventure Time-kaartspel Card Wars is gratis App van de Week

Als Hearthstone iets heeft bewezen, is het wel dat kaartspellen prima kunnen werken op de aanraakschermen van iPhone en iPad. De wereld van de populaire cartoon Adventure Time blijkt zich er ook voor te lenen.

Lees verder na de advertentie.

Card Wars

Apple heeft Card Wars – Adventure Time deze week uitgekozen als App van de Week. Dat betekent dat je het spel de komende week gratis kan downloaden. In Card Wars verzamel je kaarten en doorloop je verschillende levels met missies om verder te komen op een Candy Crush-achtige speelkaart.

In Card Wars speel je één tegen één aan een tafel. Je begint het spel door jouw kant van de tafel in te delen met vlakken ‘land’. Dat is bijvoorbeeld een strook moerasgrond of grasland. Op die stroken kun je alleen monsterkaarten kwijt die er thuishoren. Sommige monsters kunnen niet op moeras en andersom.

Vechten met monsters

Per laan kun je één monster kwijt en daarachter is ruimte voor een versterkende kaart. Het doel is dat deze monsters die van de tegenstander tegenhouden, zodat ze niet direct te speler kunnen aanvallen. Dit aanvallen en verdedigen gaat om de beurt. Is het jouw beurt om aan te vallen, dan begint er een pijltje te draaien. Time je goed, dan eindigt hij op het groene gedeelte van de cirkel en doe je schade aan de tegenstander. Beland je echter op rood, dan doe je geen schade. Lichtgroen zorgt voor een sterkere aanval. Omgekeerd kun je ook op deze manier verdedigen, al telt lichtgroen dan voor een counteraanval, waarmee je de aanval blokkeert en de tegenstander schade aandoet. Uiteindelijk moet je de levensmeter van de andere speler op nul zien te krijgen.

Levels en niveaus

Er komt heus nog meer bij kijken. Zo is er een ‘Floop’-knop, waarmee je speciale acties van monsters kunt uitvoeren. Op het speelveld vergaar je verder nieuwe kaarten die in schatkistjes gepresenteerd worden.

Je speelt Card Wars met verschillende spelers langs meerdere levels en het is mogelijk om personages naar hogere niveaus te tillen. Ook kun je jouw eigen deck samenstellen om de sterkste kaarten optimaal te gebruiken. Dat is leuk, totdat je bij het freemium-gedeelte van de game komt, waarbij je moet betalen om verder te spelen. Natuurlijk kun je ook gewoon wachten tot je hartjes zijn aangevuld.

card wars

Card Wars downloaden

Voor Adventure Time-fans is het een mooi moment om deze kaartgame te proberen. Card Wars ziet er aantrekkelijk uit, niet alleen door de tekenfilmbeelden, maar ook omdat de kaartgevechten er levendig uitzien. Daarnaast zijn er veel kleine grapjes uit de cartoon in het spel te vinden. Ook voor mensen die Adventure Time niet kennen is dit echter een laagdrempelige kennismaking met kaartgames op iOS.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu