De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gametip: bioscoophit Captain America The Winter Soldier voor iOS

Wouter Nijsen
29 maart 2014, 19:00
2 min leestijd
Gametip: bioscoophit Captain America The Winter Soldier voor iOS

De spectaculaire opvolger Captain America: The Winter Soldier draait sinds kort in de bios en natuurlijk gaat die lancering gepaard met een knallende game voor iPhone en iPad. Voor een paar euro kun je de actieavonturengame met de held Steve Rogers downloaden in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

captain america ios

Om The Winter Soldier op iOS zo authentiek mogelijk te maken, werkte niemand minder dan Marvel mee aan het project. In de game speel je als Captain America en leid je een groep van de antiterroristische veiligheidsdienst S.H.I.E.L.D. Het doel is simpel: schakel de vijanden die je pad kruisen uit en red op die manier de wereld.

Zoals gebruikelijk bij een Marvel-productie is deze game verhaaltechnisch geen topper. Qua actie is het een ander verhaal: die spat weer traditioneel van het scherm. Je beleeft de game vanuit een isometrisch perspectief, vergelijkbaar met de Marvel Ultimate Alliance-games die enkele jaren geleden populair waren.

Neem het op tegen iconische vijanden

captain america ios

In The Winter Soldier ram je gelukkig niet hersenloos op knoppen. Je moet soms tactisch te werk gaan. De ene vijand vergt namelijk een totaal andere aanpak dan de andere. Om je te motiveren hebben de makers een uitgebreid rpg-systeem geïmplementeerd, met een heus levelsysteem waarbij je nieuwe vechttechnieken en wapens kunt ontgrendelen.

Naarmate je verder komt in het verhaal, stuit je op steeds meer iconische vijanden uit het Marvel-universum, zoals King Cobra, Taskmaster, Puff Adder en uiteindelijk ook The Winter Soldier. Hoewel de game waarschuwt dat je continu verbonden moet zijn met het internet, is dit bij het spelen van het verhaal helemaal niet nodig.

Captain America iOS downloaden

Als je uitgekeken bent op de verhaalmodus, kun je je in de game nog altijd storten op de multiplayermodus. Je kunt jezelf toevoegen in een clan en het opnemen tegen rivaliserende groepen. Captain America: The Winter Soldier is te downloaden voor 2,69 euro in de App Store. De game is bijna 100MB groot en vereist iOS 7 of nieuwer.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu