In deze app voeg je notities, takenlijstjes en herinneringen samen

Michel van 't Klaphek
30 december 2018, 13:11
2 min leestijd
In deze app voeg je notities, takenlijstjes en herinneringen samen
Capsicum by Illuminated Bits

Capsicum by Illuminated Bits

Gratis

Reviewscore

8

Er staan tientallen agenda- en notitie-apps in de App Store, maar de nieuwe Capsicum pakt het anders aan. Alle functies die je verwacht van een dagelijkse planner zijn namelijk samengevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Capsicum: agenda, taken en notities ineen

Capsicum bestaat uit drie onderdelen. In het ‘Planning’-tabblad zie je wat je vandaag moet doen, ‘Tracking’ is bedoeld om je gebruiken en routines in de gaten te houden en ‘Loose Leaf’ gebruik je als klassiek dagboek.

Je dagelijkse to-do-lijstjes kun je dus kwijt in het eerste tabblad. In een oogopslag wordt duidelijk wat er vandaag op de planning staat, wat voor weer wordt en je kunt notities aanmaken. Je kunt hierbij aangeven of deze taken alleen voor vandaag gelden, of wekelijks (of maandelijks) zijn. Sommige dingen moet je immers elke dag doen, zoals bijvoorbeeld je medicijnen nemen, terwijl andere zaken, zoals een grote klus, wat langer kunnen wachten.

Het tweede tabblad, Habit Tracking, helpt je bij het aanleren van betere gewoontes. Deze functie komt voor veel mensen als gelegen met het nieuwe jaar voor de deur. Je geeft bijvoorbeeld aan dat je wilt hardlopen, waarna je per dag aangeeft of het je gelukt is om een rondje te rennen. Een handige toevoeging is dat je dit registeren ook met een Siri snelkoppeling kunt doen.

Dagboek

De laatste functie van Capsicum is Loof Lease, oftewel dagboek. Hierin schrijf je gedachten van je af, of vul je je bucketlist aan. Capsicum doet dus niks nieuws, maar voelt wel uniek aan. De app geeft je het gevoel dat je daadwerkelijk zoals vroeger in je dagboek aan het schrijven bent. Bovendien is het fijn dat wanneer je een taak niet af krijgt, je deze makkelijk kunt verplaatsen naar de volgende dag.

Downloaden

Tot slot heb je zelf controle over de vormgeving en kun je de omslag van je notitieboek, lettertypen en kleuren aanpassen. Dit maakt Capsicum tot een zeer complete vervanger van je schrift. Je kunt Capsicum twee weken gratis uitproberen, waarna de app 1,99 euro per maand kost. Een jaarabonnement heb je voor 20,99 euro.

Capsicum by Illuminated Bits

Illuminated Bits LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu