Met deze apps heb je een topdag tijdens Amsterdam Canal Parade 2019

Erwin Vogelaar
31 juli 2019, 13:18
2 min leestijd
Met deze apps heb je een topdag tijdens Amsterdam Canal Parade 2019

Tijdens Pride Amsterdam varen op zaterdag 3 augustus de kleurrijkste boten weer door de grachten. Met deze Canal Parade apps ben jij goed voorbereid.

Lees verder na de advertentie.

Pride Amsterdam: Canal Parade apps

Al de gehele week is Pride Amsterdam aan de gang, maar het hoogtepunt is natuurlijk de Canal Parade. Maar liefst tachtig boten varen zaterdag vanaf 12:30 uur door de grachten van Amsterdam. Het is een feestelijke, maar ook drukke dag. Met deze apps ben je in ieder geval goed voorbereid. Heb veel plezier en houd je iPhone in de gaten, want elk jaar zijn zakkenrollers actief.

Pride Amsterdam

Met de officiële Pride Amsterdam-app heb je het hele programma van Pride Amsterdam in je broekzak. Denk aan informatie over de boten, de ambassadeurs en natuurlijk de straatfeesten. De app is niet heel uitgebreid, want de verschillende onderdelen linken gewoonweg naar pagina’s op de website. Wel zijn er een hoop video’s in de app te bekijken ter voorbereiding, of als je er zelf niet bij kunt zijn.

Pride Amsterdam

Stichting publieke omroep Amsterdam

Gratis via App Store

Google Maps

Voor de exacte route van de Canal Parade is Google Maps een uitstekende optie. Google laat namelijk wereldwijd zien waar Pride-optochten worden gehouden en dat is met de Canal Parade niet anders. In de app wordt de route ook dit jaar weer duidelijk aangegeven met een regenbooglint. Het is een lange route, dus er is sowieso ergens plek om alles goed te zien.

canal parade-apps

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Happn

Heb je een klik met iemand tijdens dit evenement, maar raak je elkaar uit het oog door de drukte? Als je beide de dating-app Happn hebt geïnstalleerd, dan kun je elkaar altijd weer terugvinden en met elkaar in contact komen. Op een dag waarop de liefde gevierd wordt, vind je misschien wel je eigen liefde. Ben je druk op zoek, dan kun je natuurlijk ook gewoon apps als Tinder en Grindr downloaden.

happn — Dating app

HAPPN SAS

Gratis via App Store

NPO Start

Dit jaar zendt NPO 3 de hele parade live uit. Kun je niet naar Amsterdam komen, dan kijk je die dus gewoon thuis mee. Dat kan bijvoorbeeld makkelijk via de NPO Start-app. Natuurlijk kun je ook gewoon de televisie aanzetten.

NPO

Stichting Nederlandse Publieke Omroep

Gratis via App Store

Pride Edition Apple Watch

Als je in stijl naar het evenement wil gaan, dan is het nieuwe Pride Edition Apple Watch-bandje een goede optie. Niet alleen ziet het nieuwe bandje er uitstekend uit, maar een deel van de opbrengst gaat naar verschillende lhbtq-organisaties. Dus je doet er ook nog wat goeds mee. Het bandje is te koop voor 59 euro in de Apple Store. Vergeet dan ook niet de speciale Pride-wijzerplaat te activeren, want die loopt mooi door met de lijnen van het bandje.

canal parade apps

Pride-maand

Eigenlijk was het in juni al wereldwijd Pride-maand. Daarom hoor je deze week niet veel internationale bedrijven over dit evenement. Dat was eerder dit jaar wel anders. Dit deden Apple en andere bedrijven voor Pride-maand 2019. Check ook ons overzicht met de zes beste apps speciaal voor de lhbtq+-gemeenschap.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen