Met deze apps heb je een topdag tijdens Canal Parade 2018
Erwin Vogelaar

Zaterdag 4 augustus varen tijdens Pride Amsterdam de kleurrijkste boten weer door de grachten. Met deze Canal Parade-apps ben jij goed voorbereid.

Pride Amsterdam: Canal Parade-apps

Al de gehele week is Pride Amsterdam aan de gang, maar het hoogtepunt is natuurlijk de Canal Parade. Maar liefst tachtig boten varen zaterdag vanaf 13:00 uur door de grachten van Amsterdam. Het is een feestelijke, maar ook drukke dag. Met deze apps ben je goed voorbereid. Heb veel plezier en houd je iPhone goed in de gaten, want zakkenrollers zijn elk jaar actief.

Pride Amsterdam 2018

Met de officiële Pride Amsterdam 2018-app heb je hele programma van Pride Amsterdam in je telefoon staan. De laatste nieuwtjes staan er ook in. In de app vind je voor zaterdag een aparte tab voor de Canal Parade, die je herkent door het icoontje van een boot. Hier vind je een lijst met alle boten inclusief meer informatie over het idee achter de boten. Op deze plek geef je zaterdag elke boot een sterrenrating. In de kalender vind je ook andere evenementen, als je bijvoorbeeld nog door wil dansen na de parade.

Pride Amsterdam 2018

Van Ons  B.V.

3 (3 reviews)
Gratis via App Store

Google Maps

Voor de exacte route van de Canal Parade is Google Maps een uitstekende optie. Google laat namelijk wereldwijd zien waar Pride-optochten worden gehouden en dat is met de Canal Parade niet anders. In de app wordt de route ook dit jaar weer duidelijk aangegeven met een regenbooglint. Het is een lange route, dus er is sowieso ergens plek om alles goed te zien.

canal parade-apps

Google Maps

Google LLC

9 (1778 reviews)
Gratis via App Store

Happn

Heb je een klik met iemand tijdens dit evenement, maar raak je elkaar uit het oog door de drukte? Als je beide de dating-app Happn hebt geïnstalleerd, dan kun je elkaar altijd weer terugvinden en met elkaar in contact komen. Op een dag waarop de liefde gevierd wordt, vind je misschien wel je eigen liefde. Ben je druk op zoek, dan kun je natuurlijk ook gewoon apps als Tinder en Grindr downloaden.

happn — Dating app

HAPPN SAS

8 (476 reviews)
Gratis via App Store

Pride Edition Apple Watch

Als je in stijl naar het evenement wil gaan, dan is het nieuwe Pride Edition Apple Watch-bandje een goede optie. Een deel van de opbrengst van het bandje gaat naar verschillende lhbtq-organisaties. Het bandje is te koop voor 59 euro in de Apple Store.

Pride-maand

Eigenlijk was het in juni al wereldwijd Pride-maand, maar in Amsterdam wordt dit evenement in augustus gevierd. Daarom hoor je nu niet veel internationale bedrijven hierover. Dat was eerder dit jaar wel anders. Dit deden Apple en andere bedrijven voor Pride-maand 2018.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.