Met deze apps heb je een topdag tijdens Canal Parade 2017
Erwin Vogelaar

Zaterdag 5 augustus varen tijdens Pride Amsterdam de kleurrijkste boten weer door de grachten. Met deze Canal Parade-apps ben jij goed voorbereid.

Pride Amsterdam: Canal Parade-apps

Al de gehele week is Pride Amsterdam aan de gang, maar het hoogtepunt is natuurlijk de Canal Parade. Maar liefst tachtig boten varen zaterdag vanaf 13:00 uur door de grachten van Amsterdam. Het is een feestelijke, maar ook drukke dag. Met deze apps ben je goed voorbereid. Heb veel plezier en houd je iPhone goed in de gaten, want zakkenrollers zijn elk jaar actief.

Pride Amsterdam 2017

Met de officiële Pride Amsterdam 2017-app heb je hele programma van Pride Amsterdam in je telefoon staan. De laatste nieuwtjes staan er ook in. In de app vind je voor zaterdag een aparte tab voor de Canal Parade, die je herkent door het icoontje van een boot. Hier vind je een lijst met alle boten inclusief meer informatie over het idee achter de boten. Op deze plek geef je zaterdag elke boot een sterrenrating.

Tip: Als je op de tab met de kalander tikt ga je naar andere evenementen. Tik vervolgens op ‘Filter Events’ en kies bij ‘Date’ voor ‘Sat 05/08’. Zo krijg je een lijst met andere evenementen om naartoe te gaan, bijvoorbeeld als de parade is afgelopen en je verder wil feesten.

Download Pride Amsterdam 2017 in de App Store (gratis)

Pride Amsterdam 2017

Van Ons  B.V.

0,0 (0 reviews)
Gratis via App Store

Google Maps

Voor de exacte route van de Canal Parade is Google Maps een uitstekende optie. Google laat namelijk wereldwijd zien waar Pride-optochten worden gehouden en dat is met de Canal Parade niet anders. Als je nu in de app naar Amsterdam kijkt, dan zie je in het centrum duidelijk aangegeven wat de route is via een regenbooglint.

canal parade-apps

Download Google Maps in de App Store (gratis)

Google Maps

Google, Inc.

9,0 (182 reviews)
Gratis via App Store

Happn

Heb je een klik met iemand tijdens dit evenement, maar raak je elkaar uit het oog door de drukte? Als je beide de dating-app Happn hebt geïnstalleerd, dan kun je elkaar altijd weer terugvinden en met elkaar in contact komen. Op een dag waarop de liefde gevierd wordt, vind je misschien wel je eigen liefde. Ben je druk op zoek, dan kun je natuurlijk ook gewoon apps als Tinder en Grindr downloaden.

Download Happn in de App Store (gratis)

happn

HAPPN SAS

7,0 (132 reviews)
Gratis via App Store

Pride Edition Apple Watch

Als je in stijl naar het evenement wil gaan, dan is het Pride Edition Apple Watch-bandje een goede optie. Een deel van de opbrengst van het bandje gaat tevens naar verschillende lhbtq-organisaties. Het bandje is te koop voor 59 euro in de Apple Store.

canal parade-apps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.