Canabalt update: multiplayer en andere spelmodi
Rutger Otto

Eén van de Godfathers der endless runners is voorzien van de grootste update sinds het spel in 2009 in de App Store verdween. In Canabalt 2.0 kun je tegen vrienden spelen en zijn er andere modi toegevoegd. Eindelijk, mogen we wel zeggen, want Android-gebruikers spelen al twee jaar met deze vernieuwingen.

In Canabalt ren je zover je kunt van links naar rechts over donkere daken. Ondertussen ontwijk je obstakels. Het enige wat je hoeft te doen is springen, terwijl het spel het tempo steeds sneller opvoert. Dat klinkt misschien makkelijk, maar dat is het niet bepaald.

Nieuwe spelmodi in Canabalt update

canabalt updateNaast de originele modus, zijn er maar liefst acht nieuwe spelmodi aan Canabalt voor iOS toegevoegd. De grootste vernieuwing in de Canabalt update is natuurlijk de mogelijkheid om multiplayer te spelen. Dit kan alleen lokaal. Met een ander hou je de iPhone vast. Er rennen twee poppetjes over de daken. De ene speler springt door op de linkerkant van het iPhone-scherm te tikken, de andere doet dat op de rechterkant. Erg leuk, zelfs in je eentje, want twee poppetjes besturen is vanzelfsprekend nog moeilijker dan één.

Een andere modus is bijvoorbeeld Box Tripper. De naam zegt het al: er liggen meer kratten op de daken dan normaal, waardoor je veel vaker onderuit zal gaan. In Fractured ren je over instortende gebouwen en in Invasion komen er enorme stekels uit de lucht vallen. Welke modus je ook kiest, allemaal zijn ze voorzien van leaderboards en achievements die je kunt halen. Deze werken voor zowel singleplayer als multiplayer.

Canabalt downloaden

Canabalt kost 2,69 euro en is beschikbaar voor iOS 5 of nieuwer. Voor de installatie is 22,4MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Canabalt

Last Chance Media, LLC

10 (1 reviews)
€ 3,49 via App Store

Canabalt
Canabalt
Canabalt
Canabalt
Canabalt

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.