Camu: mooie foto-app die het simpel houdt
Rutger Otto

“Geweldige selfies met autoshot, leuke collages en stijlvolle lettertypen.” Zo omschrijft de nieuwe foto-app zichzelf althans, maar klopt dat ook?

Camu is een mooie app om foto’s mee te maken. De app zoekt per se de concurrentie met het uitgebreide VSCO Cam of Instagram, maar juist met de standaard-camera van de iPhone. De opties zijn namelijk simpel gehouden, je kunt bijvoorbeeld niet de temperatuur aanpassen of schaduwtinten beïnvloeden.

Behapbare foto-app

camuWel heb je de beschikking over tien verschillende filters, die je selecteert door van horizontaal over het scherm te vegen. Swipe je verticaal, dan stel je de mate van contrast in. Hartstikke simpel.

Onder in beeld staan vijf opties. Zo kun je instellen of de flits aan of uit moet, of je de voor- of achtercamera wil gebruiken en of je de focus wil verleggen. Daarnaast zijn er een paar toffe opties die eruit springen. Zo kun je een collage maken – twee foto’s naast elkaar of twee driehoek foto’s in een vierkant – maar meer opties dan dat zijn er helaas niet. Ook is er een optie waarbij je stil moet houden om een foto te nemen. Handig voor als je de iPhone ergens wegzet en van een afstandje op de foto gaat: gewoon net zo lang naar de lens blijven zwaaien tot je klaar bent voor de foto. Stilhouden, klik.

Daarnaast kun je filmen door de sluiterknop ingedrukt te houden en kun je ook tekst toevoegen aan kiekjes. Dat werkt heel simpel: er zijn vier verschillende lettertypen, die op vier verschillende manieren worden gepresenteerd. Je kunt de tekst zelf groter en kleiner maken en herpositioneren.

Camu downloaden

De foto’s kunnen gedeeld worden via Facebook, Twitter of Instagram, maar heb je vrienden die Camu ook gebruiken, dan is het mogelijk ze via de app privé naar hen te sturen. De app voldoet prima aan de eigen beschrijving, al hadden iets meer opties niet misstaan. Camu kun je gratis downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Voor installatie is 13,5 MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Camu - Camera voor absoluut perfecte foto's

Sumoing Ltd

5 (2 reviews)
Gratis via App Store

Camu - Camera voor absoluut perfecte foto's
Camu - Camera voor absoluut perfecte foto's
Camu - Camera voor absoluut perfecte foto's
Camu - Camera voor absoluut perfecte foto's
Camu - Camera voor absoluut perfecte foto's

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.