Camoji: maak gifjes met je iPhone camera
Rutger Otto

Een gifje zegt soms meer dan duizend woorden. Met Camoji maak je gemakkelijk geanimeerde plaatjes met je iPhone camera, die je vervolgens met vrienden kan delen.

Tekst en emoticons versturen naar vrienden is leuk, maar soms wil je eens iets anders. Pas geleden bespraken we op iPhoned nog een app waarmee je stickers maakt van je eigen hoofd, nu kun je een gifje maken van jezelf om met vrienden of familie te delen. Via iMessage of sociale media.

iPhone gifjes

camojiCamoji is een simpele app die je gifjes laat maken met je iPhone camera. Na het openen van de app kun je meteen aan de slag. Standaard staat de frontcamera ingesteld, waarmee je makers waarschijnlijk selfie-gifs willen stimuleren. Door je vinger ingedrukt te houden op het scherm, begin je een opname van maximaal zes seconden lang. Gebruik je liever de camera op de achterkant, dan veeg je horizontaal over het scherm.

De app heeft nauwelijks een interface, alles doe je met swipe-bewegingen. Heb je een opname gemaakt, kun je tekst toevoegen door op het filmpje te tikken. Veeg je omhoog, dan deel je het gifje via iMessage. Naar rechts is delen via Instagram, Facebook of Twitter, of je slaat het op in je gallerij. Gifjes weggooien doe je door naar links te swipen.

Camoji downloaden

Dat is alles. Een simpele, snelle app om korte gifjes te maken. Jammer is wel dat een chat-app als WhatsApp nog steeds niet een direct gifje ondersteunt, maar via iMessage zie je het plaatje in de preview al bewegen. Camoji is gratis voor iOS 7 of nieuwer. Voor de installatie is 2,6MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.