Camera+ update afgewezen vanwege VolumeSnap-functie

Er komt voorlopig geen update van Camera+ waarmee je een foto kan schieten door middel van de volumeknoppen, zo liet Tap Tap Tap weten. Dit komt omdat Apple de applicatie heeft afgewezen. Volgens Apple is het verwarrend voor de gebruiker omdat ze dan niet meer weten waarvoor de volumeknoppen er zijn. Om foto’s te maken of om het volume mee te bepalen. De is vrij vreemd aangezien het als een optie zit in Camera+ die zelf aan en uit gezet kan worden. Tevens staat er een uitleg naast.

Tap Tap Tap kreeg als uitleg van Apple het volgende:

Your application cannot be added to the App Store because it uses iPhone volume buttons in a non-standard way, potentially resulting in user confusion. Changing the behavior of iPhone external hardware buttons is a violation of the iPhone Developer Program License Agreement. Applications must adhere to the iPhone Human Interface Guidelines as outlined in the iPhone Developer Program License Agreement section 3.3.7

Andere camera applicaties wel

Er zijn meerdere applicaties die de mogelijkheid hebben om foto’s te schieten via de volumeknoppen. De ontwikkelaars van die applicaties hebben dat dan niet in de beschrijving of in de screenshots van de applicatie gezet. Apple gaat stappen ondernemen als ze zulke applicaties vinden en kan ze zelfs volledige blokkeren van het iPhone Developer Program.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo ver wil Tap Tap Tap niet gaan en ze hopen dat het in de toekomst wel mag van Apple net als de LED-zaklampen. Die mochten eerst ook niet maar Apple heeft dit sinds kort toch goedgekeurd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.