Camera+ laat je schakelen tussen iPhone 7 Plus-camera’s, ondersteunt nu RAW-foto’s

Lars Paijmans
15 december 2016, 12:37
2 min leestijd
Camera+ laat je schakelen tussen iPhone 7 Plus-camera’s, ondersteunt nu RAW-foto’s
Camera+ Legacy

Camera+ Legacy

€ 5,99

Reviewscore

8,5

Foto-app Camera+ is vanaf vandaag een stuk interessanter voor iPhone 7 Plus-eigenaren. Een update voegt ondersteuning voor de dubbele camera toe, ondersteunt RAW-foto’s en het wide color-scherm van de nieuwe iPhones.

Lees verder na de advertentie.

Camera+ iPhone 7 Plus update nu beschikbaar

Apple heeft de iPhone een uitstekende camera-app gegeven die standaard op je toestel geïnstalleerd staat. Voor iedereen die echter wat meer mogelijkheden wil, is Camera+ een app om een keer te bekijken. Zeker na de update naar versie 9.0, die vooral voor iPhone 7 Plus-eigenaren de moeite waard is.

Camera+ iPhone 7 Plus

Voordat je een foto maakt in Camera+ met een 7 Plus, kun je namelijk zelf kiezen welke van de twee lenzen je gebruikt. Apples eigen camera-app beslist zelf of de telefoto- of groothoeklens wordt ingeschakeld, terwijl jij daar misschien wel anders over denkt. Voor de momenten dat je zelf geen keuze wil maken tussen de twee, kun je ook gewoon de ‘Duo’ modus aantikken. Daarnaast kun je vanaf de iPhone 6S nu ook RAW-foto’s maken en bewerken met Camera+. Je moet deze optie nog wel even handmatig activeren in de ‘Quality & Format’ instellingen. RAW-foto’s nemen een stuk meer ruimte in beslag, maar slaan je kiekjes in een merkbaar hogere kwaliteit op.

Handig als je ze na afloop nog wil bewerken en op die manier details kunt ontdekken die je anders niet had kunnen vastleggen. Houd er wel rekening mee dat het maken van RAW-foto’s niet in alle gevallen wordt ondersteund. Zo werkt de optie niet als je ingezoomd bent of de selfiecamera gebruikt. Om ervoor te zorgen dat Camera+ de enige app is die je voor RAW-foto’s nodig hebt, is er ook een nieuwe bewerk-optie voor dit bestandsformaat aan de foto-app toegevoegd. De Camera+ update is nu beschikbaar via de App Store. Je kunt de app downloaden voor €2,99.

Camera+ Legacy

LateNite Apps

€ 5,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu