De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Call of Duty: Mobile – 11 tips om alles uit deze mobiele shooter te halen

Lars Paijmans
9 oktober 2019, 19:20
7 min leestijd
Call of Duty: Mobile – 11 tips om alles uit deze mobiele shooter te halen
Call of Duty®: Mobile

Call of Duty®: Mobile

Gratis

Call of Duty: Mobile is razend populair, met miljoen spelers die online elkaar het vuur aan de schenen leggen. Wij geven je elf tips om als winnaar uit de bus te komen.

Lees verder na de advertentie.

Call of Duty Mobile-tips om beter te scoren

Sinds de release van Call of Duty: Mobile prijkt het spel steevast op de eerste plek in de App Store-hitlijsten. En dat is niet zo gek: het spel speelt verrassend goed en is met meerdere spelmodi erg uitgebreid. Hierdoor is het inmiddels uitgegroeid tot de grootste mobiele game ooit.

Zoals je gewend bent van Call of Duty valt er weer genoeg vrij te spelen, van nieuwe wapens tot perks en skins voor je personage. In dit artikel zetten we elf tips op een rij om alles uit de game te halen.

1. Kies de juiste besturing of pas hem aan

Als je de game opstart, krijg je de keuze tussen twee verschillende typen besturing: Simple en Advanced Mode. Zoals de naam al zegt, is Simple een stuk gemakkelijker te besturen, omdat het spel automatisch schiet en je enkel zelf hoeft te mikken. Wil je echter meer controle hebben en zelf handmatig instellen waar alle knoppen zich op het scherm bevinden, dan kun je voor Advanced kiezen.

Uit onze ervaring blijkt dat Simple een prima manier is om kennis te maken met de game, en je daarna de overstap kunt maken naar het wat complexere Advanced. Je kunt het type besturing altijd wijzigen door in het hoofdmenu op het tandwieltje te tikken en bij Controls te kijken.

2. Tot level 10 speel je tegen bots

Gaan de eerste paar potjes die je online speelt erg goed? Dat is geen toeval: je speelt tot ongeveer level 7 namelijk tegen bots. Deze computergestuurde vijanden zijn niet bepaald slim en gaan opvallend vaak stilstaan zodat jij er met gemak op kunt mikken.

Vanaf level 7 kom je geleidelijk meer echte spelers tegen en pas bij level 10 speel je echt online tegen alleen echte mensen. Dat geeft je dus even de kans om te oefenen voordat het echt menens wordt.

call of duty mobile downloaden

3. Battle Royale-modus vrijspelen vanaf rank 7

Als je net begint, heb je enkel de optie om een aantal multiplayermodi te spelen, zoals Domination en het klassieke Team Deathmatch. Call of Duty Mobile heeft echter ook een volledige Battle Royale-modus, die pas beschikbaar komt als je level 7 bereikt.

In deze modus land je net als in PUBG en Fortnite op een groot eiland met tientallen andere spelers en is het aan jou om snel wapens en uitrusting te vinden, en als laatste in leven te blijven. Het hoge tempo en fijne besturing maken dit wat ons betreft een volwaardige toevoeging aan de populairste Battle Royale-games van het moment.

4. Vergelijk wapens met elkaar

Voordat je het slagveld betreedt kun je alles aan je loadout aanpassen. Hier vind je een handige ‘compare’-knop, waarmee je verschillende wapens met elkaar kunt vergelijken. In plaats van steeds handmatig cijfers naast elkaar te zetten, kun je zo in een oogopslag zien welk geweer het beste bij je speelstijl past.

Ook laat het goed zien welke invloed verschillende opzetstukken hebben op de effectiviteit van een wapen. We raden je aan dit altijd te doen als je net een nieuw geweer ontgrendelt, zodat je niet tijdens een potje voor een onaangename verrassing komt te staan.

5. Communiceer met je teamgenoten

Call of Duty Mobile heeft een ingebouwde voicechat-functie, waarmee je het gesprek aan kunt gaan met je teamgenoten. Zit je liever niet hardop te praten, dan kun je er ook voor kiezen om korte stemcommando’s te versturen. Dit doe je door op het spreekwolkje te tikken en uit het keuzemenu een bijpassend geluidsfragment te kiezen.

Zo praat je jouw teamgenoten wat extra moed in, maar is het vooral een handig middel in de Battle Royale-modus, waarin goede communicatie het verschil kan zijn tussen winst en verlies.

6. De kaart is je beste vriend

Het rechthoekje in de rechter bovenhoek van je scherm is misschien wel je meest waardevolle bezit: de kaart. Hier zie je niet alleen waar jij en je teamgenoten zich bevinden, maar kun je ook aflezen waar vijanden zich schuilhouden.

Deze rode bolletjes verschijnen als iemand zijn geweer afvuurt zonder dat er een demper op zit, of als je team een UAV-drone in de lucht heeft vliegen. Door op het kleine kaartje te tikken, krijg je een grote versie te zien waarop je de hele map kunt bezichtigen. Kies echter wel een veilig plekje voordat je dit doet, want terwijl jij rustig aan het kaartlezen bent, kun je jezelf niet verdedigen.

7. Vermijd open stukken en kies een alternatieve route

Deze tip geldt eigenlijk voor alle shooters, maar heeft ons ook in CoD: Mobile ontelbare keren het leven gered. Ren aan het begin van een nieuwe ronde niet als een kip zonder kop met al je teamgenoten mee, maar kies een alternatieve route waarmee je de vijand kunt verrassen. Iedere map heeft meerdere routes, die je een andere weg geven om naar de kant van de tegenstander te lopen.

Blijf bovendien altijd in de buurt van muren of plekken waar je jezelf kunt verschuilen. Daarmee win je het een stuk vaker in vuurgevechten met spelers die er wel voor kiezen om over een groot open stuk een sprintje te wagen.

8. Vergeet niet om je wapens te upgraden

De uitrusting die je meeneemt, bepaalt voor een groot deel je succes in Call of Duty: Mobile. Neem daarom geregeld een kijkje in het Loadout-onderdeel van het spel. Hier speel je gaandeweg steeds meer nieuwe dingen vrij, van wapens tot Perks die je bijzondere vaardigheden geven.

Hoe vaker je een wapen gebruikt, hoe meer upgrades je ervoor vrijspeelt. Van grotere magazijnen tot lasers die het mikken makkelijker maken. Houd bij het selecteren van deze upgrades goed de statistieken aan de rechterkant van je scherm in het oog.

Hier zie je precies welke positieve en negatieve invloed een opzetstuk heeft. Probeer dus altijd combinaties van verschillende opzetstukjes om de optimale statistieken mogelijk te maken.

9. Werk samen met je team, zeker in Battle Royale

Deze tip spreekt voor zich, maar gebeurt helaas maar zelden. Zeker als je Battle Royale speelt, is goed samenwerken met je team cruciaal. Spring samen naar beneden op dezelfde plek, houd elkaars levensbalk in de gaten en deel uitrusting om niet alleen jezelf maar ook je teamgenoten zo sterk mogelijk te maken.

Probeer ook altijd goed bij elkaar te blijven, zodat je elkaar overeind kunt helpen. Ook hier speelt goede communicatie weer een rol.

10. Claim je vrijgespeelde voorwerpen!

Hoewel Call of Duty: Mobile gratis te downloaden is, kun je er uiteraard geld aan uitgeven. Het spel zit ook vol met gratis vrij te spelen wapens, uitrusting en beloningen, als je tenminste weet waar je allemaal moet zoeken. Ten eerste is er de dagelijkse login-bonus, waarmee je nieuwe wapens en uitrusting krijgt door de game simpelweg even aan te zetten en je beloning te claimen.

Daarnaast zijn er losse evenementen, die je terugvindt in het Events-tabblad aan de linkerkant van het startscherm. Hier kun je andere tijdelijke uitdagingen terugvinden, waarvoor je ook weer nieuwe wapens kunt krijgen. Heb je daar alles binnengesleept, dan kun je nog kijken naar het Season-tabblad met gratis en betaalde beloningen als je nieuwe levels bereikt. Tot slot vind je in dit tabblad ook nog andere uitdagingen waar je ook weer beloningen voor krijgt.

11. Glij over de grond en ga liggen

Tot slot nog een snelle tip om je vijanden mee te verrassen of snel weg te komen uit een wanhopige situatie. Als je tijdens het rennen op de buk-knop drukt, glij je een paar meter vooruit in plaats van dat je gaat zitten.

Dit maakt het een effectieve manier om snel een paar meter af te leggen, of om richting je vijand te glijden terwijl je aan het schieten bent. Zie je het granaat-icoon in beeld verschijnen? Dan is deze slide een handige manier om snel weg te komen.

Meer games op je iPhone? Check ons overzicht!

Klaar met Call of Duty: Mobile of op zoek naar wat afwisseling? Check dan ons maandelijkse overzicht van de beste games van de maand, of lees onze review van Apple Arcade, de nieuwe gamingdienst van Apple voor de iPhone, iPad, Apple TV en Mac.

Call of Duty®: Mobile

Activision Publishing, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu