Cal: mooie kalender app voor iPhone
Wouter Nijsen

De maker van de populaire ‘to do’-app Any.Do komt met Cal, een erg mooi vormgegeven kalender-app voor je iPhone.

Cal maakt gebruik van ontzettend mooi weergegeven velden die alle informatie over een bepaalde gebeurtenis bevatten. Op rest van het scherm is daarnaast veel lege ruimte, zodat de aandacht alleen op de voor jou belangrijke informatie wordt gelegd.

Die velden voegen eigenlijk alle ingevoerde en extra handige informatie toe over je afspraak, zoals de locatie van je afspraak (via Google Maps), contactgegevens uit contacten en eventueel de to do’s van Any.Do. Cal kan ook enkele taken voor je automatiseren, zoals het feliciteren van vrienden via Facebook als ze jarig zijn, of via een e-mail, sms of telefoontje.

<embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=69827636" type="application/x-shockwave-flash" width="400" height="300"></embed>

Kalender app voor iPhone met vele toevoegingen

Navigeren in Cal gaat via handige veegcommando’s en contextgevoelige invoervelden. Dit wijst zich allemaal voor zich als je eenmaal met de app stoeit. Als je de agenda-app bijvoorbeeld opent, krijg je een weekoverzicht te zien, ingezoomd op een dag. ‘Trek’ je die week echter naar beneden, dan komt er een hele maand in beeld.

Het grootste voordeel van Cal? De app is volledig gratis en biedt nergens irritante reclames aan. Het loont dus zeker om de app op zijn minst even uit te proberen. Dat de taal op een Nederlandstalige iPhone Engels constant afwisselt met Nederlands is het enige euvel dat we vonden.

Cal – Shared Calendar, Daily Organizer, Weekly Planner

Any.DO

7,0 (21 reviews)
Gratis via App Store
Cal – Shared Calendar, Daily Organizer, Weekly Planner
Cal – Shared Calendar, Daily Organizer, Weekly Planner
Cal – Shared Calendar, Daily Organizer, Weekly Planner

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.