BZ Reisadvies app op je iPhone biedt wereldwijd uitkomst
Redactie

Op maandag 18 juni heeft minister Rosenthal de BZ Reisadvies app gelanceerd op Schiphol. Met deze applicatie op je iPhone kun je reizen naar het buitenland beter voorbereiden en in noodsituaties makkelijk informatie vinden en aan hulp komen.

Reisadviezen per land

De app BZ Reisadvies geeft per land reisadviezen. Het reisadvies is altijd actueel en indien er sprake is van nood, dan kun je meteen de contactgegevens vinden van de dichtstbijzijnde Nederlandse ambassade. De reisadviezen bestaan onder meer uit concrete informatie over veiligheidsrisico’s in een bepaald land. Ook kun je informatie vinden over wat te doen als je paspoort gestolen of verloren is. Als er zich een crisis in een land voordoet, dan kun je daarover de laatste nieuwsberichten via de app op je iPhone volgen. Ook wordt er algemene informatie gegeven over grote evenementen in een land. Verder heb je nog de mogelijkheid om je reis te plannen.

Automatische melding

De BZ Reisadvies app biedt de mogelijkheid om automatisch een melding op je iPhone te ontvangen als een reisadvies door de actualiteit van de dag is veranderd. Op korte termijn zal de app worden uitgebreid. Dan kun je ook meldingen zien op het moment dat er zich ernstige calamiteiten voordoen of dat er sprake is van een crisis in het land, waar je naar toe gaat of verblijft. Overigens is de informatie ook toegankelijk op het moment dat er geen internetverbinding is. Eerder bezochte pagina’s zullen automatisch worden opgeslagen.

De app BZ Reisadvies is gratis te downloaden op je iPhone.

24/7 BZ Reis

Rijksoverheid

6,0 (2 reviews)
Gratis via App Store
24/7 BZ Reis
24/7 BZ Reis
24/7 BZ Reis
24/7 BZ Reis
24/7 BZ Reis

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.