Busy Shapes voor kinderen is Apples ‘Gratis app van de week’

Erwin Vogelaar
12 januari 2017, 20:34
2 min leestijd
Busy Shapes voor kinderen is Apples ‘Gratis app van de week’
Busy Shapes

Busy Shapes

€ 3,49

Reviewscore

8

Help je kind (2 tot 5 jaar oud) met het gebruik van touchscreens via de leer-app Busy Shapes. De app is nu helemaal gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Busy Shapes

Elke week plukt Apple een app uit de App Store om deze extra in het daglicht te zetten. De komende week kun je daarom gratis de leer-app Busy Shapes downloaden. Het idee van de app is dat kinderen van 2 tot 5 jaar vormen naar een gat slepen waar die vorm in past. Dus een rondje moet naar het ronde gat en het vierkantje naar het vierkante gat. Daarnaast worden er ook verschillende kleuren geïntroduceerd als de kinderen een hoger niveau bereiken, waardoor een groen vierkantje alleen in het groene vierkante gat kan. Dit is deels bedoeld om kinderen te leren omgaan met touchscreens, maar volgens de makers ook om ‘eerste inzichtelijke strategieën te ontwikkelen’.

Er is een speciaal onderdeel van de app dat alleen door ouders te bereiken is, onder beveiliging van een rekensommetje. Hier kun je profielen aanmaken voor verschillende kinderen. Ook is de speeltijd en het niveau in te stellen. Tevens wordt op deze pagina uitgelegd hoe je er voor kunt zorgen dat de app niet per ongeluk gesloten wordt als je jouw toestel aan je kind geeft.

Apple is dol op Busy Shapes. In 2014 kwam de app uit en aan het eind van dat jaar werd Busy Shapes uitgeroepen tot een van de beste apps van het jaar. Hier stond de app tussen grote en populaire apps als Airbnb, Swiftkey, IFTTT en 1Password.

Busy Shapes downloaden

Busy Shapes is de komende zeven dagen dus helemaal gratis te downloaden in de App Store. De app downloaden doe je door op onderstaande link te klikken. Voor het gebruik van de app heb je 39,3MB vrije ruimte nodig. Je moet daarnaast minimaal iOS 7.0 draaien. De app ondersteund Nederlands.

Busy Shapes

EDOKI ACADEMY

€ 3,49 via App Store

Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Busy Shapes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu