Bustijden op je iPhone met Bus NL

Redactie
27 juli 2009, 16:15
1 min leestijd
Bustijden op je iPhone met Bus NL

Er bestaat al een tijdje een applicatie om alle trein-tijden op je iPhone te bekijken, maar sinds kort zijn er ook applicaties om dit voor bussen te bekijken. Vandaag bespreken we de eenvoudige doch zeer handige applicatie Bus NL.

Lees verder na de advertentie.

<br />

Bus NL is een gratis applicatie die via GPS je huidige locatie bepaalt, en deze vervolgens weergeeft op een kaart van Google. Als je locatie nauwkeurig genoeg is, zoekt de applicatie alle bushaltes die bij jou in de buurt zijn.

Als de bushaltes op de kaart te zien zijn, kan je er één aantikken. Als je dit gedaan hebt, zie je alle buslijnen die op deze halte stoppen. Je kan een lijn aan tikken om te zien wanneer deze bussen aankomen op je halte, om te zien of er vertragingen zijn en om te zien wat de tussenhaltes zijn.

Beperkingen

Deze applicatie kent wel een aantal beperkingen. De applicatie ondersteunt alleen de maatschappij Connexxion. Dit is een groot nadeel voor iedereen die niet bij deze buslijnen in de buurt woont. De ontwikkelaar, Sossie, hoopt binnenkort ook andere maatschappijen aan de applicatie toe te voegen.

Bus NL is gratis te downloaden uit de App Store.

<br />
<br />

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's