Burgernet laat voortaan foto’s en locatie van de gezochte zien

Michel van 't Klaphek
18 juni 2019, 16:58
2 min leestijd
Burgernet laat voortaan foto’s en locatie van de gezochte zien
Burgernet

Burgernet

Gratis

Reviewscore

7,5

Burgernet wordt verbeterd. De speurneus-app toont voortaan ook foto’s en de gps-locatie van een verdachte, waardoor opsporen een stuk makkelijker wordt.

Lees verder na de advertentie.

Update: Zo gaat Burgernet foto’s laten zien

Dat meldt de Nederlandse politie op haar website. Wie voortaan een melding van Burgernet ontvangt, krijgt direct een foto van de gezochte te zien. De speurneus-app van de Nederlandse politie krijgt een update, waarmee de Meldkamer afbeeldingen kan meesturen. Ook de gps-locatie van de gezochte zijn of haar smartphone wordt gedeeld.

Burgernet-foto's

Verder wordt het voor burgers mogelijk om via de app foto’s naar de Meldkamer te sturen. Op die manier krijgt de Politie een duidelijker beeld van de gezochte persoon. De nieuwe locatiefunctie wordt gebruikt om burgers in de directe omgeving te attenderen, bijvoorbeeld in het geval van een vermissing.

Ook zijn oproepen voortaan direct deelbaar via social media en WhatsApp-groepen, zoals die van je buurt. Je kunt de Meldkamer ook via Facebook Messenger bereiken, wat voorheen niet mogelijk was. Zodoende kun je nu informatie doorgeven via de Burgernet-app, Twitter, meerdere social media-kanalen en via sms- of bellen.

Lees ook: Zo kun je NL Alert instellen op de iPhone

Burgernet in openbare ruimtes

Tot slot maakt de politie bekend dat vermissingen voortaan op matrixborden en lichtkranten (aanwijsborden) worden getoond. Deze vind je vooral in openbare ruimtes, de bus of tram. Diefstallen en overvallen worden niet op deze manier getoond.

Burgernet is een initiatief van de Nederlandse politie, burgers en gemeenten om de arm der wet een handje te helpen. Het opsporingsnetwerk werkt heel eenvoudig. Deelnemers ontvangen een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving en kunnen tips direct doorgeven aan de meldkamer.

Burgernet wordt vooral ingezet voor vermissingen, diefstallen en overvallen in de nabije omgeving. Volgens de politie heeft het netwerk al meer dan 2,4 miljoen deelnemers. De app is gratis te downloaden.

Burgernet

Nationale Politie

Gratis via App Store
Bron: Politie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen