Burgernet app verschenen
Roel van Hout

Voor wie de arm der wet graag een handje helpt, is er nu de Burgernet app, die je op de hoogte brengt van actuele vermissingen of speurtochten naar verdachten.

Burgernet is een samenwerkingsverband van politie, burgers en gemeenten dat is bedoeld om de politie te voorzien van tips. Wanneer de politie bezig is met een speurtocht, kan een tip van een ooggetuige nou net het beslissende zetje in de goede richting zijn.

Burgernet app

De techniek achter Burgernet, dat in 1993 werd opgericht, heeft natuurlijk niet stilgestaan. De dienst werkt met sms, maar er is nu ook een officiële Burgernet app verschenen. Wie die app downloadt, krijgt een push-notificatie wanneer de politie met een zaak bezig is.

Burgernet app werkt op basis van regio

Je kunt in de Burgernet app instellen vanuit welke regio je push-notificaties over zoektochten wilt ontvangen. Zo voorkom je dat je Burgernet-meldingen uit het hele land binnenkrijgt. Daarnaast is er een lijst met recente berichten, waarin je snel en overzichtelijk kunt zien naar wat of wie de politie nog speurt. De prioriteit van iedere melding wordt aangegeven met gekleurde stipjes.

Vanuit de app zijn meldingen direct te delen op sociale media. Daarnaast kun je met één tik contact opnemen met de politie, als je denkt in het bezit te zijn van een gouden tip.

Voor waakzame burgers is de Burgernet app te downloaden in de App Store!

Burgernet

Burgernet

5,0 (22 reviews)
Gratis via App Store
Burgernet
Burgernet
Burgernet
Burgernet
Burgernet

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.