Bunq: “Bij toeval zagen we dat Apple ons een 2016 App-award had gegeven”

Lars Paijmans
7 december 2016, 19:01
2 min leestijd
Bunq: “Bij toeval zagen we dat Apple ons een 2016 App-award had gegeven”
bunq

bunq

Gratis

Reviewscore

8

Toen Apple vanochtend haar 10 beste apps van het jaar onthulde, sprong Bunq direct in het oog. Het was de enige Nederlandse app die in de prijzen viel, maar hoe ervaren ze dit zelf? iPhoned sprak met Bunq over deze prijs en plannen voor de toekomst.

Lees verder na de advertentie.

‘Bunq Apple Award ontdekt bij toeval’

Ook in de Nederlandse App Store zijn het vooral internationale apps die door Apple verkozen zijn tot app van het jaar. Dat was dit jaar met onder andere foto-app Prisma en Clash Royale niet anders, maar verderop in de top 10 zagen we toch nog wat Hollandse glorie. De bankier-app Bunq staat prominent op de App Store voorpagina als onderdeel van Apples top 10 beste apps van het jaar.

Grappig genoeg was dit ook hoe Bunq zelf ontdekte dat ze in de prijzen gevallen waren. “We zagen het toevallig in de App Store vanochtend,” laat Floor Eizema van Bunq aan iPhoned weten. Vooralsnog geen spectaculaire prijsuitreiking dus, al lijkt voor Bunq deze kroon op het werk meer dan voldoende.

Bunq Apple Award

“We besteden veel tijd aan het maken van apps, maar lanceerden wel in een jaar tijd de volledig vernieuwde Bunq- en Slice-app”, aldus Eizema. Bunq was dit jaar meerdere malen in het nieuws omdat de app op een vernieuwende manier bankieren toegankelijk maakte op een smartphone. Zo kun je betalingsverzoeken en betalingen gemakkelijk naar contacten in je telefoonboek sturen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meerdere rekeningen aan een pinpas te koppelen.

Wat voor invloed de prijs van Apple op de downloadcijfers van Bunq heeft, durft Eizema nog niet te zeggen. Die statistieken maakt Apple pas na een tijdje bekend. Wel is de motivatie om in 2017 wederom in de prijzen te vallen goed merkbaar in haar antwoorden. “Apple volgt vanzelf als onze gebruikers de producten blijven waarderen die we maken.” Het lijkt er zelfs op dat Nederland te klein is voor deze ambities. Zo zegt Floor Eizema dat Bunq over ‘niet al te lange tijd’ internationaal gaat.

Lees ook: 5 betaal-apps om de rekening te splitten: welke is het beste?

bunq

bunq

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu