Bully, van de makers van GTA, nu ook verkrijgbaar voor iOS

Thomas Haenen
9 december 2016, 13:44
2 min leestijd
Bully, van de makers van GTA, nu ook verkrijgbaar voor iOS
Bully: Anniversary Edition

Bully: Anniversary Edition

€ 7,99

Reviewscore

8

Bully: Scholarship Edition is nu ook verkrijgbaar voor je iPhone en iPad. Het spel werd ontwikkeld door Rockstar Games, dezelfde ontwikkelaar achter populaire spellen als Grand Theft Auto en Red Dead Redemption.

Lees verder na de advertentie.

Bully: Scholarship Edition voor iOS

Bully verscheen oorspronkelijk in 2006 voor de PlayStation 2. Het spel werd later nog voor de Wii, Xbox 360 en andere spelcomputers uitgebracht. De levensduur van deze game wordt deze week verder opgerekt: het spel is nu ook verkrijgbaar voor iOS, als game voor de iPhone en iPad.

Het spel is van de makers van Grand Theft Auto, één van de populairste gamereeksen aller tijden. De gelijkenissen tussen GTA en Bully zijn treffend. Je verkent nog steeds een forse virtuele wereld, met tal van missies, activiteiten en acties om te ondernemen.

Er zit echter een groot verschil in de setting van de twee spellen. Waar de GTA-reeks zich afspeelt in virtuele versies van grote Amerikaanse steden, is Bully gebouwd rondom een kostschool. Je speelt als Jimmy Hopkins, een pestkop die op Bullworth Academy wordt geplaatst. Daar verken je een grote open wereld waar je lessen kunt bijwonen, klusjes opknapt voor andere leerlingen en uiteindelijk de grootste pestkop van de school probeert te worden. Vanzelfsprekend is Bully ook net wat minder gewelddadig dan GTA soms kan zijn.

Hoewel het dus om een wat ouder spel gaat, zijn er tal van verbeteringen gemaakt voor de iPhone-versie van Bully. Zo beschikt de iPhone 7-versie over ondersteuning voor taptic feedback kun je vanaf de iPhone 6S of nieuwer al je gameplay opnemen. Er is controllerondersteuning én een multiplayermodus waarmee je uitdagingen voor je vrienden kunt opzetten.

Bully: Scholarship Edition downloaden

Je kunt Bully: Anniversary Edition downloaden in de App Store via onderstaande link. Het spel kost 6,99 euro. De app vereist minimaal 2,4GB opslagruimte en werkt op elk apparaat met iOS 9.0 of nieuwer.

Bully: Anniversary Edition

Rockstar Games

€ 7,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu