Buienradar luidt het voorjaar in met Pollenradar

Rick van der Veer
20 maart 2017, 16:14
2 min leestijd
Buienradar luidt het voorjaar in met Pollenradar
Buienradar - weer

Buienradar - weer

Gratis

Reviewscore

8

De ontwikkelaars van Buienradar hebben de app een voorjaarsupdate gegeven. Hooikoortspatiënten kunnen nu via Buienradar pollen bekijken om te kijken hoe erg hun klachten gaan zijn.

Lees verder na de advertentie.

Buienradar pollen checken

In de nieuwe versie van de Buienradar-app zit nu een Pollenradar. Op deze radar zie je in één oogopslag hoe erg het gesteld is met hooikoortsklachten in ons land. Omdat dit per regio kan verschillen kun je op de kaart van Nederland per gebied zien wat de actuele status is. Met het schuifje onder de kaart kun je daarnaast tot wel vijf dagen vooruit kijken. Door de animatie krijg je in één oogopslag een beeld van de hooikoortssituatie voor de komende week.

Elke regio krijgt een rapportcijfer van 1 tot 10, waarbij 1 weinig klachten betekent, terwijl 10 een extreme situatie inhoudt. De kaart kleurt daarnaast van lichtgeel tot rood, waardoor je eigenlijk niet eens naar cijfers hoeft te kijken. De app maakt daarnaast geen onderscheid in verschillende soorten hooikoorts: het kan dus zijn dat sommige mensen meer of minder klachten hebben dan dat de app aangeeft.

Naast de nieuwe Pollenradar zijn er ook een aantal foutjes onder de motorkap verholpen. Welke bugs er verholpen zijn met de update is niet verder genoemd.

Buienradar wisselt wel vaker speciale radars af voor een specifiek seizoen. Zo kun je met de app ook een sneeuwradar opvragen, terwijl je met de zonradar juist kunt zien of je je in moet smeren of niet voordat je naar buiten gaat. De motregenradar is daarentegen altijd handig, want van licht gespetter heeft iedereen het hele jaar door last.

Buienradar downloaden

Buienradar is gratis te downloaden uit de App Store via onderstaande link. Om de app te kunnen gebruiken heb je iOS 8.0 of nieuwer en 113MB aan opslagruimte nodig. Voor 1,99 euro kun je Buienradar Plus aanschaffen via een in-app-aankoop, waarna je geen advertenties meer ziet in de app.

Buienradar - weer

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu