Buienalarm toont aankomende buien in widget
Rutger Otto

De handige app Buienalarm is pas geleden nog helemaal vernieuwd, maar nu is ook een widget-functie toegevoegd. Daarmee kun je vanuit het Berichtencentrum zien of het gaat regenen.

Buienalarm is een weer-app die laat zien of er buien in aantocht zijn. Dit wordt op een grafiek getoond, waarbij de regen van licht naar zwaar wordt beoordeeld. Daarnaast is op een Buienradar-achtige kaart te zien hoe de buien zich over de rest van het land bewegen.

 

Buienalarm widget

buienalarm widgetIn een nieuwe update voor Buienalarm zijn komende regenbuien ook in het Berichtencentrum te zien, dankzij de toevoeging van een widget. Ook wordt de app met versie 2.2 geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus resoluties.

Om de widget in te stellen ga je naar het Berichtencentrum, door het iPhone-scherm van bovenaf naar beneden te vegen. Scroll naar beneden tot je de knop ‘wijzig’ ziet en tik daarop. Zoek Buienalarm en druk op het groene plus-teken om de widget aan het Berichtencentrum toe te voegen.

Wil je voortaan weten of het gaat regenen, dan veeg je het Berichtencentrum omlaag en de resultaten worden meteen gepresenteerd. Als er regen komt zie je niet alleen wanneer, maar ook of het een lichte of zware bui betreft. Door op de widget te tikken, open je de app en krijg je toegang tot meer gedetailleerde info.

Buienalarm downloaden

Buienalarm is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie is minimaal iOS 7 benodigd, evenals 8,4MB aan vrije opslagruimte.

Buienalarm

Franklin van Velthuizen

8 (5 reviews)
Gratis via App Store

Buienalarm
Buienalarm
Buienalarm
Buienalarm

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.